דפים

יום שלישי, 25 במרץ 2014

עוגת סברינה






                 עוגה חגיגית וטעימה מאוד
           שמגיעה אלינו מהמטבח הצרפתי
           קינוח פשוט מושלם :)

            מצרכים לבצק:

            5 ביצים L (מופרדות ובטמפרטורת החדר)
            3/4 כוס סוכר
            1 סוכר וניל
            1/3 כוס סולת
            1/3 כוס קורנפלור
            1/2 כוס קמח תופח
            *2 כפות פירורי לחם (לפיזור על התבנית)
            לקרם:

            2 שמנת מתוקה 32%
            1/2 כוס חלב
            1/4 כוס סוכר
            1 פודינג בטעם וניל

            להרטבת העוגה:

            כוס וחצי מים חמים
            חצי כוס סוכר(אפשר יותר-לפי טעם)
            4 כפות רום+חצי בקבוק תמצית בטעם רום

            * יש להשתמש בכוס מידה אוניברסלית(240 מ"ל)

            הכנה:

            1.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר וסוכר
               וניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד שנוצר
               קצף יציב.מוסיפים את החלמונים ומקציפים
               עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.בסוף מוסיפים
               את היבשים(קורנפלור,סולת וקמח תופח)
               בתנועות קיפול.
            2.משמנים תבנית עגולה בקוטר 26,מפזרים
               בתחתית ובדפנות פירורי לחם ויוצקים
               את הבלילה.
            3.אופים בחום של 170 מעלות(רצוי לא טורבו)
               למשך כ-30-40 דקות(תלוי בתנור).
            4.לסירופ:מרתיחים את המים והסוכר כ-4 דקות,
               מכבים את האש,מוסיפים רום ומצננים.
               מוזגים מעל העוגה כל עוד היא חמה.
            5.מכינים את הקרם:מקציפים את השמנת עם
               החלב,הסוכר והפודינג לקרם חלק ויציב,
               ומורחים על העוגה(אפשר להעביר חלק
               מהקרם לשק זילוף ולקשט את העוגה).

               טיפ: ניתן לקשט גם בדובדבנים מסוכרים,
                      נטיפי ריבת תותים או בתותים טריים.
            
                              פינוק אמיתי
                          בהצלחה ובתיאבון!


            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5020


2 תגובות: