חטיף ביתי טעים טעים וקל להכנה,
מתאים להכנה גם בפסח לאוכלי קטניות.
מזכיר מאוד את הקוקומן למשל,רק
שכאן יש גם שילוב של חלבה,מה
שמוסיף כמובן לטעם המיוחד.
חטיף נוסטלגי מהמטבח הגיאורגי
אהוב במיוחד על הילדים..תיהנו :)
מצרכים:
200 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה)
3/4 כוס סוכר
4 כפות גדושות דבש
200 גרם חלבה,מפוררת
2 כפות גדושות אבקת קקאו
כף שוקולית
כפית קפה נמס
6 וחצי כוסות של פצפוצי אורז(אורז תפוח)
* תבנית חד פעמית בינונית מרובעת
הכנה:
1.מעבירים את כל החומרים(חוץ מפיצפוצי האורז)
לקלחת גדולה ועל אש קטנה ממיסים תוך
כדי ערבוב,עד לקבלת מרקם אחיד.
2.מורידים מהאש ומוסיפים את פצפוצי האורז.
מערבבים היטב.
3.מעבירים הכל לתבנית חד פעמית בינונית
מרובעת.משטחים ומיישרים את העיסה
הפושרת בעזרת כף שטוחה מעץ שהרטבנו
במים(או בעזרת הידיים).
4.משהים במקפיא כחצי שעה להתגבשות.
מוציאים וחותכים למעויינים(או בצורה שרוצים).
עוטפים ושומרים את החטיפים במקרר.
יופי של חטיף
פשוט וטעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
200 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה)
3/4 כוס סוכר
4 כפות גדושות דבש
200 גרם חלבה,מפוררת
2 כפות גדושות אבקת קקאו
כף שוקולית
כפית קפה נמס
6 וחצי כוסות של פצפוצי אורז(אורז תפוח)
* תבנית חד פעמית בינונית מרובעת
הכנה:
1.מעבירים את כל החומרים(חוץ מפיצפוצי האורז)
לקלחת גדולה ועל אש קטנה ממיסים תוך
כדי ערבוב,עד לקבלת מרקם אחיד.
2.מורידים מהאש ומוסיפים את פצפוצי האורז.
מערבבים היטב.
3.מעבירים הכל לתבנית חד פעמית בינונית
מרובעת.משטחים ומיישרים את העיסה
הפושרת בעזרת כף שטוחה מעץ שהרטבנו
במים(או בעזרת הידיים).
4.משהים במקפיא כחצי שעה להתגבשות.
מוציאים וחותכים למעויינים(או בצורה שרוצים).
עוטפים ושומרים את החטיפים במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה