שילוב של תפוחי אדמה ובטטה בתנור
עם דבש,שמן זית ועשבי תיבול.
תוספת נהדרת וטעימה ביותר..תיהנו :)
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני(מאורכים)
2 בטטה בגודל בינוני
5 כפות שמן זית
חצי כף דבש
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית מלח גס(לפי הטעם)
כפית סומק
כפית גדושה תערובת עשבי תיבול
חצי כוס מים
הכנה:
1.מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות,
ופורסים לפרוסות דקות בעובי עד כחצי
ס"מ.מעבירים לקערה,מתבלים במלח
גס ומערבבים.
2.מערבבים בשמן הזית את התבלינים והדבש
(חוץ מהסומק),יוצקים על תפוחי האדמה
2 בטטה בגודל בינוני
5 כפות שמן זית
חצי כף דבש
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית מלח גס(לפי הטעם)
כפית סומק
כפית גדושה תערובת עשבי תיבול
חצי כוס מים
הכנה:
1.מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות,
ופורסים לפרוסות דקות בעובי עד כחצי
ס"מ.מעבירים לקערה,מתבלים במלח
גס ומערבבים.
2.מערבבים בשמן הזית את התבלינים והדבש
(חוץ מהסומק),יוצקים על תפוחי האדמה
והבטטות ושוב מערבבים.
3.מרפדים בנייר אפייה תבנית פיירקס עגולה
(או תבנית אחרת שמתאימה).מסדרים
ומשלבים את תפוחי האדמה והבטטות
מסביב-מתחילים מהדפנות למרכז.
מסביב-מתחילים מהדפנות למרכז.
מוסיפים חצי כוס מים לתבנית ומפזרים
מעל סומק.
4.אופים בתנור שחומם מראש ל-180-190
מעלות למשך כשעה.תחילה אופים כחצי
שעה מכוסה בנייר כסף,אח"כ מורידים את
נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי
שעה עד הזהבה.
נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי
שעה עד הזהבה.
5.מגישים לשולחן עם התבנית בה אפינו
ובתיאבון!
יופי של אפויים ויופי של הגשה
לארוחה יפה וטעימה!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
ובתיאבון!
יופי של אפויים ויופי של הגשה
לארוחה יפה וטעימה!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה