דפים

יום שלישי, 6 במאי 2014

עוגת פרח שמרים ושוקולד







            עוגה נהדרת וטעימה,בהשראת הטרנד
          של עוגות השמרים בצורת פרח שרץ
          בימים אלה ברשת.הכנתי במיוחד לכבוד
          יום העצמאות-חילקתי ל-12 משולשים
          בכדי ליצור צורת מגן דוד.
          משתפת גם אתכם..תיהנו :)

          לבצק:

          500 גרם קמח לבן רגיל(3 וחצי כוסות)
          כף שמרים יבשים
          שליש כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          כפית גדושה דבש
          75 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה),רכה
          חצי כפית מלח
          כפית גרידת לימון
          1 ביצה
          3/4 כוס חלב פושר(או מים לפרווה),לפי ספיגה

          המלית:
 
          6 כפות גדושות ממרח שוקולד השחר(או נוטלה)

          לציפוי:
   
          1 ביצה טרופה עם כף מים
          2 כפות שומשום
          כפית פרג

          הכנה:

         1.לשים את הקמח עם דבש,שמרים,ביצה,סוכר,
            סוכר וניל,חמאה וחלב לבצק רך אך לא דביק.
            לקראת הסוף מוסיפים מלח וגרידת לימון,
            וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
            מכסים ומתפיחים כשעה.
         2.מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומכניסים
            להתפחה במקרר כחצי שעה.
         3.מוציאים כדור בצק ומרדדים לעלה דק.מניחים
            על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים
            2 כפות גדושות ממרח שוקולד.עושים כך עם
            עוד שני כדורי בצק ועורמים אחד על השני.
            את כדור הבצק הרביעי לאחר שרידדנו מניחים
            בלי ממרח.
         4.מכניסים למקפיא לפחות ל-10 דקות(כך יהיה
            יותר נוח לפרוס וליצור את הצורה).מוציאים,
            מסמנים עיגול בקוטר 28 וחותכים מסביב
            בעזרת סכין או גלגלת פיצה.מסמנים במרכז
            עיגול קטן בעזרת כוס.
         5.פורסים ויוצרים 12 משולשים שווים סביב
            העיגול המרכזי.כל שני משולשים סמוכים
            מסובבים חצי סיבוב כלפי פנים ליצירת הצורה.
         6.מתפיחים כחצי שעה,מורחים בביצה טרופה
            ומעטרים בשומשום ופרג.אופים בחום של
            170 מעלות כ-20-25 דקות,עד הזהבה.

            טיפ: מומלץ לצקת מעל לאחר אפייה סירופ
                   סוכר חם עם מעט תמצית וניל(מוסיף
                   מאוד לברק ולטעם).



         

           



                                       יופי של עוגה
                                    חג עצמאות שמח!
            
           


               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5235
         
       
   
  

2 תגובות:

  1. היי מאיה,
    לגבי רידוד הבצק וסימון עיגול בקוטר 28 ס"מ - חותכים לגמרי את העודפים ממנו ?

    ודבר שני, איך את מכינה את הסירופ ?
    ואם את שמה סירופ חם על עוגה חמה ?


    השבמחק
  2. היי אורנה,
    כן,חותכים לגמרי את העודפים מעיגול הבצק.
    סירופ אני מכינה ביחס של חצי כוס סוכר על כוס מים עם מעט תמצית וניל
    ומרתיחה עד הסמכה.
    וכן,אני יצקת סירופ חם על עוגה חמה.

    השבמחק