דפים

יום שבת, 3 במאי 2014

קציצות בשר בקר ועגבניות







              קציצות אפויות בתנור טעימות מאוד
           עם פרוסות עגבניה מעל,שמוסיפות
           לעסיסיות ולטעם..פשוט מעדן! :)

           מצרכים:
           (כ-15 קציצות)

           1 ק"ג בשר בקר טחון(עם מעט שומן בקר או כבש)
           1 בצל סגול גדול
           חצי צרור פטרוזיליה
           4 שיני שום
           כף פפריקה מתוקה בשמן
           כף גדושה בהרט לקציצות
           כפית גדושה פלפל שחור גרוס
           חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס
           כפית גדושה מלח(לפי הטעם)
           כפית כוסברה מיובשת
           1 עגבנייה מרוסקת(ללא הקליפה)
           5 עגבניות(פרוסות לטבעות)
           כפית גדושה אורגנו מיובש
           5 כפות שמן זית
           3 פלפלים אדומים מיובשים
           (2 לקציצות+1 לעגבניות שמעל)

           הכנה:

         1.קוצצים דק במעבד מזון בצל סגול,2 פלפלים
            אדומים מיובשים,פטרוזיליה ושום יחד.
            מוסיפים לבשר יחד עם שאר החומרים לקציצות
            (פפריקה,בהרט,פלפל שחור,פלפל צ'ילי,מלח,
            כוסברה מיובשת,פטרוזיליה קצוצה ועגבניה
            אחת מרוסקת)ומערבבים היטב.משהים במקרר
            כחצי שעה לספיגת טעמים.
         2.בידיים מעט משומנות יוצרים קציצות עגולות
            ושטוחות ומניחים על תבנית יציקה(עם ציפוי
            טפלון/קרמי).
         3.לשכבת העגבניות:מערבבים אורגנו מיובש
            ופלפל אדום מיובש אחד טחון ב-5 כפות שמן
            הזית.פורסים 5 עגבניות לפרוסות(3 פרוסות
            כל עגבניה),טובלים כל פרוסה ברוטב שהכנו
            ומניחים מעל הקציצות.
         4.צולים את הקציצות בתנור בחום של 190
            מעלות כ-25 דקות.תחילה מכסים בנייר כסף
            (אין צורך לאטום את התבנית בנייר)כ-10
            דקות,עד שהבשר והעגבניות יגירו נוזלים.
            לאחר מכן,מורידים את נייר הכסף וממשיכים
            לצלות את הבשר עוד כרבע שעה עד שהבשר
            יתבשל במיצים של עצמו וישחים מעט(בזמן
            הצליה הנוזלים מצטמצמים,רצוי להשאיר
            מעט נוזלים בסוף ולא לייבש).







                               יופי של קציצות
                          עסיסיות וטעימות-בתיאבון!



                המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

                 בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/

 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה