יום שלישי, 17 ביוני 2014

פישקבי עם בשר








             כיסוני בצק טעימים ביותר מהמטבח הגיאורגי
           ממש כמו פרשקי רק שכאן בצורה
           עגולה ודקה יותר כמו פיתה.
           צורה שהילדים יאהבו במיוחד..
           בעצם גם אנחנו,לא? תיהנו :)

 
               

            לבצק:
            (16 יחידות )


            3 וחצי כוסות קמח(500 גרם)
            כף שמרים יבשים
            כפית סוכר
            כפית גדושה מלח
            כפית וודקה
            1 ביצה M
            2 כפות שמן קנולה
            כוס עד כוס ורבע מים פושרים(לפי ספיגה)


            למלית הבשר:

            500 גרם בשר בקר טחון
            2 שיני שום כתושות
            1 בצל קצוץ דק
            כפית מלח(לפי הטעם)
            כפית פלפל שחור גרוס
            כפית בהרט
            כפית פפריקה מתוקה בשמן
            חצי כפית כוסברה מיובשת
            קורט צ'ילי חריף גרוס
            רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

       
            הכנה:

           1.לשים את החומרים לבצק לבצק רך אך לא דביק
              (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח והשמן
              לקראת סוף הלישה).מכסים ומתפיחים כשעה.
           2.מכינים את המלית:מאדים את הבשר במחבת
              (עם ציפוי טפלון/קרמי),מערבבים ומפוררים.
              כשהבשר משנה את צבעו,מוסיפים תבלינים,
              בצל ושום,מערבבים ומאדים עוד כ-8 דקות
              עד ריכוך הבצל(אין צורך בשמן לטיגון-יש לבשר
              מספיק שומן בשביל האידוי).מוסיפים פטרוזיליה
              מערבבים כדקה-שתיים ומוכן.
           3.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
              ומחלקים ל-16 כדורים.מכסים ומתפיחים כרבע
              שעה.מרדדים כל כדור לעלה דק,מניחים במרכז
              כף גדושה מהמלית,מרימים את הקצוות וסוגרים
              (מעין צורת פרח).
           4.לוחצים קלות ומשטחים מעט את הסגירה
              מלמעלה.נותנים מנוחה לבצק כמה דקות ואח"כ
              ממשיכים לשטח בעזרת הידיים לגודל של פיתה
              קטנה.
           5.מטגנים בשמן עד הזהבה משני הצדדים
              ומוציאים לנייר סופג.




                               מעדן של פישקבי
                                    בתיאבון!

         
   


             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5508
                  


 

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה