יום שלישי, 10 ביוני 2014

מוסקה גלילות חצילים








             אין על התבשיל הזה..איך לא?
          כשיש שילוב מנצח של חצילים,עגבניות ובשר..
          התבשיל הזה מיוחד גם בגלל שאפשר
          להכין בכמה וורסיות.כמובן כולן מוצלחות
          וטעימות מאוד.משתפת אתכם במתכון נוסף
          לתבשיל הנפלא הזה,והפעם בצורת גלילות חצילים.
          מעדן..תיהנו :)




                         מצרכים:

           3 חצילים בגודל בינוני(מעט רחבים)
           4 כפות שמן זית
           כפית מלח

           למלית:

           400 גרם בשר בקר טחון(עם מעט שומן בקר או כבש)
           1 בצל קטן(מגורד דק בפומפייה)
           1 תפוח אדמה אדום קטן(מגורד דק בפומפייה)
           רבע צרור כוסברה קצוצה
           1 שן שום כתושה
           1 ביצה M
           2 כפות פירורי לחם
           רבע פלפל אדום חריף(מגורד דק בפומפייה)
           כפית פפריקה מתוקה בשמן
           כפית פלפל שחור גרוס
           כפית בהרט
           חצי כפית כמון
           כפית מלח(לפי הטעם)

           לרוטב:

           2 כפות שמן זית(לטיגון)
           1 בצל בינוני קצוץ דק
           2 שיני שום פרוסות
           4-5 עגבניות מרוסקות(ללא הקליפה)
           חצי פלפל אדום חריף קטן פרוס לטבעות
           כף גדושה רסק עגבניות
           כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
           קורט סוכר
           כפית גדושה זרעי כמון כתושים
           חצי כף אבקת מרק עוף
           1 וחצי כוסות מים

     
           הכנה:

           1.שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות
              בעובי עד כס"מ,מעבירים למסננת גדולה,
              ממליחים בכפית מלח ומשהים כרבע שעה.
           2.מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר
              אפייה,מורחים שמן זית(4 כפות)משני הצדדים.
              אופים כרבע שעה בחום של 190 מעלות,עד
              ריכוך והזהבה.
           3.מערבבים את כל החומרים למלית הבשר יחד
              ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
           4.יוצרים מתערובת הבשר מעין קציצות מאורכות,
              מניחים על פרוסות החצילים ומגלגלים.
           5.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג' בינוני
              2 כפות שמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד
              הזהבה.מוסיפים שום וטבעות פלפל אדום
              חריף ומטגנים עוד כדקה.מוסיפים פפריקה
              וזרעי כמון לשמן(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
              מוסיפים עגבניות וקורט סוכר ומבשלים עד
              ריכוך קל.
           6.מוסיפים רסק עגבניות ואבקת מרק עוף
              מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
              מוסיפים לרוטב את החצילים הממולאים
              ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש קטנה
              (תחילה כ-20 דקות עם מכסה מעט פתוח
              להסמכת הרוטב,אח"כ מכסים וממשיכים
              לבשל עוד כ-20 דקות עד שהבשר מוכן).

              טיפ:לקראת סוף הבישול אפשר לפזר
                    מעל מעט כוסברה קצוצה.


            
                יופי של תבשיל לשבת או לחג
                       מעדן-בתיאבון!
           
          

         המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

          בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5470
    

              
      
_________________________________________________________________

תגובה 1: