יום שלישי, 24 ביוני 2014

מעמול סולת








             אין על הטעם של העוגיות האלה!
          פריכות,טעימות ויפות יפות..
          משתפת אתכם במתכון נוסף לעוגיות מעמול.
          הבצק כאן מכיל בעיקר סולת עם מילוי של תמר
          מג'הול וקישוט של פיסטוק חלבי.
          מושלמות לאירוח,לשולחן השמחות או לפינוק..תיהנו :)




           לבצק:

           2 כוסות סולת
           200 גרם חמאה(100 גרם מומסת ו-100 גרם רכה)
           1 וחצי כוסות קמח לבן רגיל
           כפית אבקת אפייה
           חצי כוס מים
           2 טיפות מי ורדים

           למלית:

           400 גרם תמר מג'הול(מגולען)
           חצי כף שמן קנולה
           חצי כפית קינמון

           לקישוט:

           80 גרם פיסטוק חלבי קלוי מעט(ללא קליפה)
           2 כפות אבקת סוכר(לבזיקה)

           הכנה:

         1.ממיסים במיקרו 100 גרם מהחמאה בפולסים
            כ-40 שניות בעצמה בינונית למרקם ומראה חלבי
            ולא שקוף(אם נשארו גושים קטנים של חמאה
            שלא נמסו זה בסדר).בקערה יוצקים את החמאה
            הפושרת על הסולת ומערבבים בין כפות הידיים.
            מכסים ומשהים כשעתיים לפחות בטמפרטורת
            החדר(נועד לרכך מעט את הסולת).
         2.מכינים את המלית:מעבירים את כל חומרי המלית
            יחד למעבד מזון וטוחנים את התמרים למרקם
            של מחית.יוצרים מהמחית כדורים קטנים(כך יהיה
            יותר נוח למלא את הבצק)ומשהים בצד.
         3.מנפים יחד קמח ואבקת אפייה,מוסיפים לתערובת
            הסולת והחמאה,ומערבבים.מוסיפים את החמאה
            הרכה ויוצרים תערובת פירורית.בסוף מוסיפים
            מי ורדים ומים,ולשים רק עד איחוד חומרים.
         4.משהים את הבצק מכוסה כ-10 דקות.יוצרים
            כדורים מהבצק(כ-46-48)ומכסים.מוציאים כדור
            כדור,יוצרים גומה ומרחיבים את הגומה בתנועות
            סיבוביות(כמו שמכינים קובה).מניחים בגומה
            כדור של מחית תמרים וסוגרים.יוצרים שוב גומה
            קטנה במרכז וצובטים מסביב בעזרת צבתית
            למעמולים.
         5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים
            ונועצים במרכז כל מעמול פיסטוק חלבי.אופים
            בחום של 170 מעלות כ-12 דקות,עד הזהבה
            קלה.מצננים ובוזקים אבקת סוכר.



          לפני אפייה:
        

      


          
                           בהצלחה ובתיאבון!




             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5522



_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה