יום שני, 30 ביוני 2014

סלט חצילים גיאורגי







         

              סלט חצילים טעים ביותר מהמטבח הגיאורגי.
           יש במטבח הגיאורגי כמה סוגים של סלטי חצילים
           ובוורסיות שונות.
           הסלט הזה קליל ומיוחד בגלל שילוב נהדר של
           חצילים אפויים,מגוון ירקות נוספים
           ואגוזים,פשוט פותח את התיאבון..תיהנו :)

           מצרכים:

           3 חצילים (בגודל בינוני..בערך 1 ק"ג)
           4-5 כפות שמן קנולה
           כפית מלח גס+חצי כפית מלח(לפי הטעם)
           1 בצל סגול (פרוס לרבעי טבעות)
           2 גבעולי סלרי (קצוצים מעט גס)
           5 שיני שום (כתושות)
           1 פלפל אדום (פרוס לרצועות דקות)
           1 פלפל אדום חריף קטן (פרוס דק לטבעות)
           חצי צרור כוסברה קצוצה
           2/3 כוס אגוזי מלך (גרוסים או כתושים מעט גס)
           שליש כוס חומץ(לפי הטעם)
           מיץ מלימון אחד

           הכנה:

          1.שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות
             בעובי כ-1 וחצי ס"מ.כל פרוסה כזאת פורסים
             אלכסונית לרצועות ארוכות בעובי כ-2 ס"מ.
             מעבירים למסננת גדולה,ממליחים בכפית מלח
             גס ומשהים כרבע שעה.
          2.מעבירים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר
             אפייה,יוצקים מעל את השמן,מערבבים ומפזרים
             על פני התבנית.אופים בחום של 190 מעלות
             כרבע שעה,עד ריכוך והזהבה(באמצע האפייה
             אפשר להוציא,לערבב קלות ולהחזיר לתנור).
             מוציאים ומצננים.
          3.מעבירים לקערה,מוסיפים את שאר החומרים
             וחצי כפית מלח ומערבבים היטב.
          4.שומרים במקרר לספיגת טעמים(הסלט אפילו
             טעים יותר יום אחרי).




                              יופי של סלט
                           בהצלחה ובתיאבון!




           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5561


    

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה