רולים מגניבים וטעימים טעימים..
מבצק ניוקי(משודרג)תפוחי אדמה
ועם מלית בשר,ממש כמו כיסונים.
הילדים יאהבו! בעצם גם אנחנו,לא? :)
לבצק הניוקי:
(לכ-15 רולים)
(לכ-15 רולים)
4 תפוחי אדמה אדומים(בגודל בינוני)
1 ביצה M
כפית אבקת מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח
כוס עד כוס ורבע קמח(לפי ספיגה)
למלית הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן(מגורד דק בפומפייה)
1 שן שום(כתושה)
חצי כפית בהרט
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית מלח(לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור
כפית בזיליקום מיובש
כפית גדושה פטרוזיליה מיובשת
* רבע כוס שמן קנולה לטיגון
הכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד
ריכוך(לבצק מוצלח חשוב מאוד להשתמש כאן
בתפוחי אדמה אדומים שיש בהם יותר עמילן).
2.בינתיים מכינים את המלית:מערבבים היטב את
הבשר עם שאר החומרים למלית(ממש ללוש
2-3 דקות),מכסים ומשהים במקרר.
3.מעבירים את תפוחי האדמה על נייר סופג
ומצננים מעט.
4.מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים בעזרת
מזלג(רצוי לא כמו פירה)או מגרדים בפומפייה.
מוסיפים ביצה,תבלינים וקמח בהדרגה(מתחילים
מכוס קמח.אם דביק מדי מוסיפים עוד כרבע כוס)
ולשים רק עד איחוד חומרים וקבלת בצק מעט
דביק.
5.על משטח מקומח בנדיבות מגלגלים את הבצק
לנקניק מעט עבה ופורסים ל-15 פרוסות.
משטחים כל פרוסה לעלה בצורת אליפסה
(כשכל פעם מקמחים ונעזרים בקמח),מעל
משטחים שכבה קטנה יותר ממלית הבשר
ומגלגלים לרולדה.
6.מטגנים את הרולים בשמן לסגירה והזהבה
משני הצדדים.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר
אפייה ואופים בחום של 190 מעלות כרבע
שעה ומוכן.מגישים חם ונהנים!
בזמן ההכנה:
יופי של רולים לארוחה
טעימה ומפנקת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5562
טעימה ומפנקת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5562
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה