לחמניות מתוקות וטעימות ביותר מהמטבח הגיאורגי.
נקראות "בולקי",אך אני קוראת להן "לחמניות עננים"..
לחמניות רכות רכות והטעם והריח פשוט משגעים..
לחמניות של טעמי ילדות,פשוט נוסטלגיה.
משתפת גם אתכם..תיהנו :)
לבצק:
(כ-12 לחמניות)
4 כוסות קמח+2 כפות
שליש כוס סוכר+2 כפות
כף גדושה שמרים יבשים
2 ביצים M
1 חלמון מביצה M
100 גרם חמאה רכה(או מרגרינה לפרווה)
כף גדושה פודינג וניל
2 סוכר וניל
רבע כפית מלח
כוס ורבע חלב פושר(או מים לפרווה),לפי ספיגה
*לציפוי-1 ביצה M טרופה עם כף חלב(או מים)
הכנה:
1.מערבבים בכוס גדולה שמרים,2 כפות סוכר
ו-2 כפות קמח יחד,מוסיפים בהדרגה כחצי
מכמות החלב הפושר,מערבבים ומשהים
כ-10 דקות.
2.בקערה יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את
שאר החומרים לבצק ואת תערובת השמרים
שתפחה.מוסיפים בהדרגה את שארית החלב
ולשים לבצק רך אך לא דביק(את המלח
מוסיפים לקראת הסוף).
3.מכסים ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים(הבצק
הזה תופח לאט יחסית)עד להכפלת הנפח.
4.מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומניחים על
תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים
(לאחר התפיחה הם נצמדים מעט וזה בסדר).
מכסים ומתפיחים כחצי שעה להכפלת הנפח.
5.מורחים ביצה טרופה עם כף חלב(חוזרים על
הפעולה פעמיים)ואופים כ-20 דקות.
תחילה אופים בחום של 190 מעלות כ-5
דקות,לאחר מכן מורידים את החום ל-160
מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד קבלת
צבע ענברי מעט כהה.
טיפ: לאחר האפייה מומלץ לצקת מעל
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית
וניל-מוסיף לברק,לרכות ולטעם.
לפני אפייה:
יופי של לחמניות מתוקות וטעימות
בתיאבון!
(כ-12 לחמניות)
4 כוסות קמח+2 כפות
שליש כוס סוכר+2 כפות
כף גדושה שמרים יבשים
2 ביצים M
1 חלמון מביצה M
100 גרם חמאה רכה(או מרגרינה לפרווה)
כף גדושה פודינג וניל
2 סוכר וניל
רבע כפית מלח
כוס ורבע חלב פושר(או מים לפרווה),לפי ספיגה
*לציפוי-1 ביצה M טרופה עם כף חלב(או מים)
הכנה:
1.מערבבים בכוס גדולה שמרים,2 כפות סוכר
ו-2 כפות קמח יחד,מוסיפים בהדרגה כחצי
מכמות החלב הפושר,מערבבים ומשהים
2.בקערה יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את
שאר החומרים לבצק ואת תערובת השמרים
שתפחה.מוסיפים בהדרגה את שארית החלב
ולשים לבצק רך אך לא דביק(את המלח
מוסיפים לקראת הסוף).
3.מכסים ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים(הבצק
הזה תופח לאט יחסית)עד להכפלת הנפח.
4.מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומניחים על
תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים
(לאחר התפיחה הם נצמדים מעט וזה בסדר).
מכסים ומתפיחים כחצי שעה להכפלת הנפח.
5.מורחים ביצה טרופה עם כף חלב(חוזרים על
הפעולה פעמיים)ואופים כ-20 דקות.
תחילה אופים בחום של 190 מעלות כ-5
דקות,לאחר מכן מורידים את החום ל-160
מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד קבלת
צבע ענברי מעט כהה.
טיפ: לאחר האפייה מומלץ לצקת מעל
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית
וניל-מוסיף לברק,לרכות ולטעם.
בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
איך מכינים את סירופ הסוכר ?
השבמחקהיי מלי,
השבמחקיחס של כוס מים על חצי כוס סוכר עם מעט תמצית וניל.
מרתיחים על הגז כמה דקות עד הסמכה.
היי,
השבמחקפודינג וניל, הכוונה לאבקה? או להכין פודינג.
תודה מראש
היי דפנה,
השבמחקהכוונה לאבקה עצמה (האינסטנט פודינג וניל).
בהצלחה!
היי מאיה, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
השבמחקמאיה,תודה על המתכון.
השבמחקהצעה, ליד המידות בכוסות וכפות לרשום מידות בגרמים.
תודה