דפים

יום חמישי, 17 ביולי 2014

פתיתים עם חזה עוף וירקות








              הרבה פעמים אנחנו מחפשים רעיונות לארוחת
          צהריים קלה להכנה אך יחד עם זאת טעימה
          ומזינה.פתיתים וחזה עוף הרבה פעמים מהווים
          חלק מרכזי בארוחות כאלה ובשילוב עם ירקות
          מתקבלת ארוחה טעימה ביותר שכולם אוהבים
          גם הקטנים וגם הגדולים...תיהנו :)





          מצרכים:

          400-500 גרם חזה עוף(פרוס לרצועות דקות)
          2 כוסות פתיתים(באיזה צורה שאוהבים)
          1 בצל(חתוך לקוביות)
          4 כפות שמן קנולה(2 כפות+כף+כף)
          1 בטטה קטנה(חתוכה לקוביות קטנות)
          1 גזר(חתוך לקוביות קטנות)
          1 קישוא(חתוך לקוביות קטנות)
          1 פלפל אדום(חתוך לקוביות קטנות)
          2 שיני שום(פרוסות לטבעות)
          2 גבעולי סלרי כולל העלים(קצוצים דק)
          2 כפיות גדושות סוכר חום
          כפית מלח גס+קורט(לפי הטעם)
          כפית פלפל שחור גרוס+קורט(לפי הטעם)
          כפית פפריקה מתוקה בשמן
          כפית אבקת קארי(חצי כפית+חצי כפית)
          כפית כורכום

          הכנה:

          1.מתבלים את רצועות חזה עוף בקורט מלח,
             קורט פלפל שחור גרוס,חצי כפית אבקת קארי
             וכפית פפריקה.מערבבים היטב ומשהים
             בינתיים במקרר או בצד.
          2.מטגנים את הבצל ב-2 כפות מהשמן,עד הזהבה.
             מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.מוסיפים את
             רצועות העוף ומטגנים/מקפיצים תוך כדי ערבוב
             עד שהבשר משנה את צבעו ומזהיב.מוציאים
             הכל לכלי נפרד.
          3.מחממים במחבת כף שמן נוספת ו-2 כפיות סוכר
             חום,מערבבים ומוסיפים קוביות בטטה וגזר.
             מטגנים כ-6-8 דקות תוך כדי ערבוב,עד ריכוך קל.         
          4.בינתיים מבשלים את הפתיתים(כ-6-8 דקות)
             ומסננים מנוזלים.מוסיפים כף שמן ומערבבים
             (שומר שלא ידבקו).
          5.מוסיפים למחבת את שאר הירקות(את עלי
             הסלרי שומרים לסוף),מפזרים מעל כפית מלח
             גס ואת שאר התבלינים(כפית פלפל שחור גרוס,

             חצי כפית אבקת קארי וכורכום),וממשיכים לטגן עד
             ריכוך קל.מוסיפים למחבת את חזה העוף
             ואת הפתיתים ומפזרים מעל את עלי הסלרי.
          6.מטגנים עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ומוכן.



                                  יופי של מנה
                            טעימה ומזינה-בתיאבון!
                       
            
    
          המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
           בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5692



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה