דפים

יום חמישי, 17 ביולי 2014

סלט שכבות חצילים ופסטו אגוזים








          סלט חצילים מסורתי גיאורגי.
          סלט טעים ביותר בשילוב שכבות חצילים
          ופסטו אגוזי מלך וירק פיקנטי(באז'י).
          סלט שהולך נהדר לצד מנות בשריות,ולא רק..
          נהדר גם לצד גבינות ולחם גרוזיני,או לביבות קמח
          תירס חמות(צ'אדי)..משתפת גם אתכם..תיהנו :)

          מצרכים:

          3-4 חצילים בגודל בינוני(לא רחבים)
          6 כפות שמן קנולה
          2 כוסות אגוזי מלך(טחונים)
          1 צרור כוסברה
          רבע צרור שמיר
          1 גבעול סלרי
          6 שיני שום
          1 פלפל אדום חריף קטן
          שליש כוס חומץ(עד חצי כוס-לפי הטעם)
          מיץ מלימון אחד
          2 כפיות מלח(כפית+כפית)
          הכנה:

          1.שוטפים ופורסים את החצילים לרוחב לפרוסות
             בעובי כס"מ,מעבירים למסננת גדולה,ממליחים
             בכפית מלח גס ומשהים כרבע שעה.
          2.מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר
             אפייה,מורחים שמן קנולה משני הצדדים.
             אופים בחום של 190 מעלות,עד ריכוך והזהבה.
          3.מצננים את החצילים ובנתיים טוחנים קודם כל
             את האגוזים בנפרד ומעבירים לקערה.לאחר
             מכן טוחנים ירק,שום ופלפל אדום חריף יחד
             ומוסיפים לקערה.
          4.מוסיפים כפית מלח,חומץ ומיץ לימון ומערבבים
             הכל יחד.
          5.יוצרים שכבות של חצילים עם פסטו האגוזים
             שהכנו:מורחים מעט מהפסטו על טבעת חציל
             אחת,מניחים מעל חציל נוסף ושוב מורחים מעט
             מהפסטו(כמות של בערך כף שטוחה).
          6.שומרים במקרר לספיגת טעמים.

         * טיפ:1.כשמגישים אפשר לעטר בגרעיני רימון.
                  2.אפשר לפרוס את החצילים גם לאורך,
                     לאפות,למלא בפסטו ולגלגל(לצורה
                     של גלילות חצילים.זו וורסיה נוספת להכנה).
                  3.במידה ונשאר מעט מפסטו האגוזים
                     אפשר למלא גם בפלפלים קלויים.



                              יופי של סלט מיוחד
                             וטעים טעים-בתיאבון!
                   
   


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה