אחד התבשילים הכי מוכרים וטעימים שיש.
אפשר להגיש עם פסטה או עם אורז לבן.
נפלא כארוחת צהריים ואפילו לארוחת שישי.
תבשיל לכל המשפחה,גם לקטנים וגם
לגדולים..תיהנו :)
לקציצות:
700 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
2 שיני שום
1 פלפל אדום קטן
1 גבעול סלרי
שליש צרור פטרוזיליה
1 ביצה M
כפית גדושה בהרט לקציצות
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית כמון טחון
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות פירורי לחם
כפית מלח(לפי הטעם)
* חצי כוס פירורי לחם(או סולת-לציפוי הקציצות)
* רבע כוס שמן קנולה(לטיגון הקציצות)
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
700 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
2 שיני שום
1 פלפל אדום קטן
1 גבעול סלרי
שליש צרור פטרוזיליה
1 ביצה M
כפית גדושה בהרט לקציצות
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית כמון טחון
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות פירורי לחם
כפית מלח(לפי הטעם)
* חצי כוס פירורי לחם(או סולת-לציפוי הקציצות)
* רבע כוס שמן קנולה(לטיגון הקציצות)
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
4 עגבניות(מרוסקות ללא הקליפה)
2 שיני שום פרוסות
חצי כף אריסה
כפית גדושה זרעי כמון כתושים
קורט סוכר
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
2 פלפלים אדומים מיובשים(מושרים במים חמים)
כף אבקת מרק עוף
כפית אורגנו מיובש
כוס עד 1 וחצי כוסות מים(לפי הצורך)
הכנה:
1.טוחנים דק במעבד מזון בצל,שום,פלפל אדום,
סלרי ופטרוזיליה יחד.מעבירים הכל לקערה
יחד עם הבשר,מוסיפים ביצה,2 כפות פירורי
לחם ותבלינים ומערבבים היטב(ממש ללוש
כמה דקות).מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה
לספיגת טעמים.
2 שיני שום פרוסות
חצי כף אריסה
כפית גדושה זרעי כמון כתושים
קורט סוכר
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
2 פלפלים אדומים מיובשים(מושרים במים חמים)
כף אבקת מרק עוף
כפית אורגנו מיובש
כוס עד 1 וחצי כוסות מים(לפי הצורך)
הכנה:
1.טוחנים דק במעבד מזון בצל,שום,פלפל אדום,
סלרי ופטרוזיליה יחד.מעבירים הכל לקערה
יחד עם הבשר,מוסיפים ביצה,2 כפות פירורי
לחם ותבלינים ומערבבים היטב(ממש ללוש
כמה דקות).מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה
לספיגת טעמים.
2.יוצרים קציצות(כ-18-20),טובלים בפירורי לחם
ומטגנים עד סגירה והזהבה קלה משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג.
3.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג' בינוני
את השמן,מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים
כחצי דקה,מוסיפים זרעי כמון,פפריקה ואריסה
לשמן(לפתיחת טעמים),מערבבים,מוסיפים
עגבניות וקורט סוכר,ומבשלים עד ריכוך קל.
4.מוסיפים אבקת מרק עוף ואורגנו,מערבבים
ומוסיפים כוס מים רותחים(אפשר להוסיף עוד-
תלוי בסוג העגבניות וכמות הנוזלים שהשאירו).
מבשלים עד צמצום מעט מהנוזלים.
5.מוסיפים את הקציצות לסיר,מפזרים מעל פלפלים
ומטגנים עד סגירה והזהבה קלה משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג.
3.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג' בינוני
את השמן,מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים
כחצי דקה,מוסיפים זרעי כמון,פפריקה ואריסה
לשמן(לפתיחת טעמים),מערבבים,מוסיפים
עגבניות וקורט סוכר,ומבשלים עד ריכוך קל.
4.מוסיפים אבקת מרק עוף ואורגנו,מערבבים
ומוסיפים כוס מים רותחים(אפשר להוסיף עוד-
תלוי בסוג העגבניות וכמות הנוזלים שהשאירו).
מבשלים עד צמצום מעט מהנוזלים.
5.מוסיפים את הקציצות לסיר,מפזרים מעל פלפלים
אדומים מיובשים קצוצים גס ומבשלים עוד כ-20
דקות על אש קטנה ומוכן(במהלך הבישול אפשר
לצקת מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
דקות על אש קטנה ומוכן(במהלך הבישול אפשר
לצקת מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
*טיפ: לקראת סוף הבישול אפשר לפזר מעל מעט
פטרוזיליה קצוצה.
יופי של תבשיל
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5649
פטרוזיליה קצוצה.
יופי של תבשיל
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5649
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה