ברינג'יס כופתא-כופתאות בשר ואורז טעימות
ביותר מהמטבח הגיאורגי.לרוב מבשלים
את הקציצות האלה במרק.הפעם שילבתי
ברוטב עגבניות טעים טעים.לטבול לחם או לצד
אורז לבן,פשוט פינוק אמיתי לכל המשפחה..תיהנו :)
לקציצות:
700 גרם בשר בקר טחון
1 בצל(מגורד בפומפייה)
3 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה אדום קטן (מגורד דק בפומפייה)
חצי כוס אורז עגול (שטוף ומסונן)
רבע צרור פטרוזיליה (קצוצה)
כף שמן קנולה
כפית גדושה פפריקה בשמן
כפית בהרט לקציצות
כפית גדושה כוסברה מיובשת(או חמלי סונלי גיאורגי)
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל צ'ילי(לפי הטעם)
כפית מלח(לפי הטעם)
לרוטב:
2 עגבניות(מגורדות בפומפייה ללא הקליפה)
2 כפות שמן קנולה
כף אריסה
קורט סוכר
כף גדושה פפריקה בשמן
1 פלפל אדום מיובש טחון
כפית גדושה אורגנו יבש
כף אבקת מרק עוף
2 וחצי כוסות מים
הכנה:
1.מערבבים בקערה את הבשר(רצוי בשר איכותי
עם מעט שומן-תורם לרכות ולטעם)יחד עם
שאר החומרים לקציצות(ממש ללוש 2-3 דקות)
ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
2.מכינים את הרוטב:בסיר סוטג' בינוני מחממים
2 כפות שמן,מוסיפים פפריקה ואריסה לפתיחת
טעמים,מוסיפים עגבניות מגורדות וקורט סוכר
ומערבבים.מבשלים עד ריכוך קל ומוסיפים מים
רותחים.מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
3.יוצרים קציצות מעיסת הבשר(כ-20)ומוסיפים
בעדינות לרוטב.לאחר בישול של כ-5 דקות
(הקציצות כבר יותר יציבות בשלב הזה)מרימים
את הסיר ומנערים את הרוטב מעל הקציצות
בתנועות סיבוב עדינות.
4.מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-50
דקות עד שהרוטב מסמיך ומראה הקציצות
תפוח ורך יותר(במהלך הבישול אפשר לצקת
מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
יופי של תבשיל
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5786
700 גרם בשר בקר טחון
1 בצל(מגורד בפומפייה)
3 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה אדום קטן (מגורד דק בפומפייה)
חצי כוס אורז עגול (שטוף ומסונן)
רבע צרור פטרוזיליה (קצוצה)
כף שמן קנולה
כפית גדושה פפריקה בשמן
כפית בהרט לקציצות
כפית גדושה כוסברה מיובשת(או חמלי סונלי גיאורגי)
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל צ'ילי(לפי הטעם)
כפית מלח(לפי הטעם)
לרוטב:
2 עגבניות(מגורדות בפומפייה ללא הקליפה)
2 כפות שמן קנולה
כף אריסה
כף גדושה פפריקה בשמן
1 פלפל אדום מיובש טחון
כפית גדושה אורגנו יבש
כף אבקת מרק עוף
2 וחצי כוסות מים
הכנה:
1.מערבבים בקערה את הבשר(רצוי בשר איכותי
עם מעט שומן-תורם לרכות ולטעם)יחד עם
שאר החומרים לקציצות(ממש ללוש 2-3 דקות)
ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
2.מכינים את הרוטב:בסיר סוטג' בינוני מחממים
2 כפות שמן,מוסיפים פפריקה ואריסה לפתיחת
טעמים,מוסיפים עגבניות מגורדות וקורט סוכר
רותחים.מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
3.יוצרים קציצות מעיסת הבשר(כ-20)ומוסיפים
בעדינות לרוטב.לאחר בישול של כ-5 דקות
(הקציצות כבר יותר יציבות בשלב הזה)מרימים
את הסיר ומנערים את הרוטב מעל הקציצות
בתנועות סיבוב עדינות.
4.מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-50
דקות עד שהרוטב מסמיך ומראה הקציצות
תפוח ורך יותר(במהלך הבישול אפשר לצקת
מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5786
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה