אחת העוגות הכי מוכרות ואהובות על כולנו.
עוגת שיש ביתית רכה,אוורירית וקלה להכנה.
מתאימה לכל עת..לאירוח או סתם לפינוק
מתוק עם הקפה..פשוטה אך מושלמת..תיהנו :)
מצרכים:
6 ביצים בגודל L,מופרדות
6 ביצים בגודל L,מופרדות
3/4 כוס שמן קנולה
גביע אשל/לבן
1 סוכר וניל
חצי כוס מיץ תפוזים,סחוט טרי
גרידת לימון מחצי לימון
2 ורבע כוסות קמח תופח
כף אבקת קקאו
כף שוקולית
1 וחצי כוסות סוכר
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את
1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את
הסוכר.מוסיפים בהדרגה את החלמונים
וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
2.מורידים את מהירות ההקצפה,מוסיפים שמן
בזרם דק,סוכר וניל,מיץ תפוזים,גרידת לימון
ואשל.בסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה,
בערבוב איטי.
3.יוצקים 2/3 מהעיסה לתבנית קפיצית בקוטר 26
משומנת.ל-1/3 מהעיסה שנותר מוסיפים את
הקקאו והשוקולית,מערבבים היטב ויוצקים
מעל העיסה הלבנה."מציירים" בעזרת מזלג
צורת זיגזג הלוך וחזור,שתי וערב.
4.אופים החום של 170 מעלות כ-50 דקות,עד
שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יופי של עוגת שיש
טעימה טעימה-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
במה אפשר להחליף את האשל כדי שיהיה פרווה
השבמחקבמה אפשר להחליף את האשל כדי שיהיה פרווה
השבמחקלפרווה אפשר להוסיף קצפת צמחית במקום האשל..בהצלחה!
השבמחקקרם קוקוס במקום האשל אפשר
מחק