מאכל אהוב וטעים טעים..
יש הרבה סוגים של ממולאים בירקות שונים
והכרוב הממולא טעים במיוחד.
המאכל הזה קיים בכמה מטבחים.
משתפת אתכם בנוסח הגיאורגי עליו גדלתי-
ברינג'יס תולמה :)
מצרכים:
2 ראשי כרוב בגודל בינוני
1 וחצי כוסות אורז עגול
1 בצל(קצוץ דק)
2 גזרים(מגורדים מעט גס בפומפייה)
1 פלפל אדום קטן(קצוץ דק)
חצי פלפל ירוק חריף קטן(קצוץ דק)
1 גבעול סלרי כולל העלים(קצוץ דק)
רבע צרור שמיר(קצוץ)
4 כפות שמן קנולה
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה כוסברה מיובשת
חצי כפית כורכום
כפית גדושה מלח גס(לפי הטעם)
לרוטב:
1 עגבנייה גדולה (מגורדת דק בפומפייה)
2 כפות שמן קנולה
חצי כף אריסה
כף פפריקה מתוקה בשמן
חצי כף אבקת מרק עוף
כפית גדושה אורגנו מיובש
1 פלפל אדום מיובש טחון
מים(לפי הצורך)
הכנה:
1.מוציאים מראשי הכרוב את הליבה בעזרת
סכין.חולטים ומפרידים את העלים.מעבירים
למסננת ומצננים.
2.מערבבים בקערה את חומרי המלית:אורז,
ירקות וירק קצוצים,תבלינים,שמן ומלח.
3.מסירים מעלי הכרוב חלקים עבים,ממלאים
בתערובת האורז והירקות(בערך כף)ומגלגלים.
4.בסיר סוטג' בינוני ועמוק מחממים 2 כפות
שמן,מוסיפים פפריקה ואריסה(לפתיחת טעמים)
יוצקים מעל את העגבנייה המגורדת ומערבבים.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ואבקת מרק עוף,
ומבשלים עד ריכוך קל וצמצום מעט מהנוזלים.
5.מורידים את הסיר מהאש ומסדרים את עלי
הכרוב הממולאים בשכבות מעל הרוטב
(רצוי מעט בצפיפות וכשהתפר כלפי מטה).
מוסיפים מים רותחים עד גובה הממולאים,
מפזרים מעל אורגנו ופלפל אדום מיובש טחון
ומחזירים ולאש.
6.מבשלים תחילה כ-10 דקות על אש בינונית
עם מכסה מעט פתוח.לאחר מכן,מכסים את
הסיר ומבשלים עוד כשעה ורבע על אש קטנה
(במהלך הבישול אפשר להוסיף עוד מעט מים
רותחים במידת הצורך.הרוטב בתום הבישול
צריך להיות עד כחצי גובה הממולאים).
לפני בישול:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5700
טעים טעים
בתיאבון!
2 ראשי כרוב בגודל בינוני
1 וחצי כוסות אורז עגול
1 בצל(קצוץ דק)
1 פלפל אדום קטן(קצוץ דק)
חצי פלפל ירוק חריף קטן(קצוץ דק)
1 גבעול סלרי כולל העלים(קצוץ דק)
רבע צרור שמיר(קצוץ)
4 כפות שמן קנולה
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית גדושה כוסברה מיובשת
חצי כפית כורכום
לרוטב:
1 עגבנייה גדולה (מגורדת דק בפומפייה)
2 כפות שמן קנולה
חצי כף אריסה
כף פפריקה מתוקה בשמן
חצי כף אבקת מרק עוף
כפית גדושה אורגנו מיובש
מים(לפי הצורך)
1.מוציאים מראשי הכרוב את הליבה בעזרת
סכין.חולטים ומפרידים את העלים.מעבירים
למסננת ומצננים.
2.מערבבים בקערה את חומרי המלית:אורז,
ירקות וירק קצוצים,תבלינים,שמן ומלח.
3.מסירים מעלי הכרוב חלקים עבים,ממלאים
בתערובת האורז והירקות(בערך כף)ומגלגלים.
4.בסיר סוטג' בינוני ועמוק מחממים 2 כפות
שמן,מוסיפים פפריקה ואריסה(לפתיחת טעמים)
יוצקים מעל את העגבנייה המגורדת ומערבבים.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ואבקת מרק עוף,
ומבשלים עד ריכוך קל וצמצום מעט מהנוזלים.
5.מורידים את הסיר מהאש ומסדרים את עלי
הכרוב הממולאים בשכבות מעל הרוטב
(רצוי מעט בצפיפות וכשהתפר כלפי מטה).
מוסיפים מים רותחים עד גובה הממולאים,
מפזרים מעל אורגנו ופלפל אדום מיובש טחון
ומחזירים ולאש.
6.מבשלים תחילה כ-10 דקות על אש בינונית
עם מכסה מעט פתוח.לאחר מכן,מכסים את
הסיר ומבשלים עוד כשעה ורבע על אש קטנה
(במהלך הבישול אפשר להוסיף עוד מעט מים
רותחים במידת הצורך.הרוטב בתום הבישול
צריך להיות עד כחצי גובה הממולאים).
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5700
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה