יום חמישי, 4 בספטמבר 2014

שטרודל תפוחים מטוגן







            ושליאני-מהמטבח הגיאורגי.
          שטרודל תפוחים טעים ביותר בנוסח גיאורגי.
          מכינים את השטרודל הזה בשתי גרסאות,
          אפוי או מטוגן.משתפת אתכם הפעם בגרסה
          המטוגנת..פשוט מעדן! :)



           לבצק:
           (כ-28 יחדות)

           3 וחצי כוסות קמח(חצי ק"ג)
           1 סוכר וניל
           2 ביצים M
           רבע כפית מלח
           כף שמן
           חצי כף וודקה
           חצי כף חומץ
           3/4 כוס מים

           למלית:

           10 תפוחים ירוקים(מסוג גרנד סמיט)
           כף מיץ לימון
           חצי כפית קינמון
           4 כפות פירורי לחם(קלויים מעט במיקרוגל)
           8 כפות גדושות סוכר(2 כפות לכל כדור בצק)

           * 4 כפות שמן קנולה(לזילוף-כף לכל כדור בצק)

       
           הכנה:

           1.את חומרי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה
              (את המים מוסיפים בהדרגה)ומעבדים את הגלוטן
              שבקמח לפחות 10 דקות עד שנוצר מרקם חלק.
              משהים כ-10 דקות,מורידים על משטח,לשים
              שוב כמה דקות ומחלקים ל-4 כדורים.מכסים
              ומשהים כשעה.
           2.את התפוחים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
              מוסיפים מיץ לימון וקינמון מערבבים ומשהים בצד.
           3.על משטח מעט מקומח מרדדים את כדורי הבצק.
              לאחר מנוחה של כ-20 דקות מתחילים לעבוד עם
              כדור הבצק הראשון שרידדנו.מותחים את שולי
              הבצק בתנועות סיבוב ובעזרת אגרופי הידיים
              ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.מניחים את
              הבצק על משטח,מקמחים קלות ומזלפים מעל
              שמן(כף).
           4.מקפלים את הקצה הקרוב אלינו עד כשליש
              מאורך הבצק.על החלק של הקפל מפזרים לאורך
              כף פירורי לחם,לאחר מכן כף גדושה סוכר,רבע 
              מתערובת התפוחים ומעל שוב כף גדושה סוכר.
              מגלגלים לרולדה(בגלל שהבצק דק ועדין אפשר
              להיעזר ביריעת בד ולהניח מתחת לבצק).
           5.פורסים כל רולדה ל-7 ומטגנים בשמן עמוק ועל
              אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים(מנקים
              מדי פעם את השמן מחתיכות התפוחים "שבורחות").

              טיפ/הערה:המתיקות של השטרודלים מעודנת.
                             אם אוהבים מתוק יותר אפשר לצקת
                             מעל סירופ סוכר(יחס של כוס סוכר
                             על כוס מים.מבשלים עד שמסמיך מאוד)
                             עם מעט דבש.



                            יופי של מעדן מתוק לחג
                               חג שמח ובתיאבון!

          
     

_________________________________________________________________

2 תגובות:

  1. איזה יופי ניראה כלכך טעים תודה רבה ♥
    הגעתי בעקבות מגי נוני היקרה שהכינה את השטרודל הזה
    וגם אצלה ניראה טעים ונפלא [:
    תודה רבה שבת שלום ♥

    השבמחק
  2. בכיף זיוי ומגי מדהימה..שמחה שאהבת,תודה גם לך :)

    השבמחק