יום שלישי, 9 בספטמבר 2014

לחמניות דבש ואניס







                לחמניות מתוקות וטעימות במיוחד.
         שילוב של דבש וזרעי אניס בבצק רך במיוחד.
         הריח והטעם פשוט משגעים.
         מעולה לשולחן ראש השנה..תיהנו :)

          לבצק:

          3 וחצי כוסות קמח(חצי ק"ג)
          כף שמרים יבשים
          50 גרם מרגרינה רכה
          4 כפות שמן קנולה
          שליש כוס סוכר
          כף זרעי אניס
          2 כפות שומשום(קלוי מעט)
          כפית מלח
          כף גדושה דבש
          כוס ורבע מים פושרים(לפי ספיגה)

          לציפוי:

          ביצה M 
          כפית דבש
          כף מים
          2 כפות פרג(או שומשום)

          הכנה:

          1.לשים לבצק חלק את הקמח,מרגרינה,שמן,
             סוכר,כף גדושה דבש,שמרים וכוס ורבע
             מים פושרים(מוסיפים בהדרגה).לקראת
             סוף הלישה מוסיפים לבצק מלח,זרעי אניס
             ושומשום קלוי מעט(במחבת או במיקרוגל).
          2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק
             ל-10 כדורים(אפשר לחלק עד 15 כדורים
             ולהכין לחמניות ביס).
          3.לאחר מנוחה של כ-15 דקות יוצרים לחמניות
             בצורה הרצויה,מורחים ביצה טרופה(עם כפית
             דבש מהולה בכף מים פושרים)ומפזרים מעל
             שומשום או פרג.
          4.מתפיחים שוב על התבנית לפני האפייה כחצי
             שעה.
          5.אופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה.



                              לפני אפייה:
           

           

                                   יופי של לחמניות מתוקות
                                      בתיאבון ושנה טובה!



               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2940
    

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה