מאפה בורקס טעים ביותר
מבצק ביתי פריך וקל להכנה
פינוק אמיתי לכל המשפחה..תיהנו :)
לבצק:
(כ-30 יחידות)
200 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה מזולה)
כוס קמח תופח
כוס וחצי קמח רגיל
1 שמנת חמוצה(רצוי 9%)
חצי כפית מלח
2 כפות גדושות פתיתי פרמזן(לא חובה אבל מוסיף)
למלית:
250 גרם גבינת חמד(מפוררת)
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
1 חלמון מביצה M
חצי כף שטוחה קמח
לציפוי:
1 ביצה M טרופה עם כף מים
כף מלאה שומשום
חצי כף קצח
הכנה:
1.מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד ורך,
מחלקים ל-2 כדורים,מקמחים,עוטפים בניילון
נצמד ומשהים במקרר כשעה לפחות.
2.מערבבים בקערה את כל חומרי המלית יחד.
3.על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק
לעלה דק בעובי כחצי ס"מ וקורצים עיגולים
בקוטר 8 ס"מ(את השאריות אפשר לאחד
לכדור ולהשהות בינתיים במקרר לשימוש נוסף).
(כ-30 יחידות)
200 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה מזולה)
כוס קמח תופח
כוס וחצי קמח רגיל
1 שמנת חמוצה(רצוי 9%)
חצי כפית מלח
2 כפות גדושות פתיתי פרמזן(לא חובה אבל מוסיף)
למלית:
250 גרם גבינת חמד(מפוררת)
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
1 חלמון מביצה M
חצי כף שטוחה קמח
לציפוי:
1 ביצה M טרופה עם כף מים
כף מלאה שומשום
חצי כף קצח
הכנה:
1.מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד ורך,
מחלקים ל-2 כדורים,מקמחים,עוטפים בניילון
נצמד ומשהים במקרר כשעה לפחות.
2.מערבבים בקערה את כל חומרי המלית יחד.
3.על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק
לעלה דק בעובי כחצי ס"מ וקורצים עיגולים
בקוטר 8 ס"מ(את השאריות אפשר לאחד
לכדור ולהשהות בינתיים במקרר לשימוש נוסף).
4.ממלאים בכפית ממלית הגבינות,סוגרים לחצי
סהר ומהדקים(אפשר גם בעזרת מזלג).
5.מורחים ביצה טרופה עם כף מים,מפזרים
שומשום וקצח ואופים בחום של 180 מעלות
כ-15-20 דקות עד הזהבה יפה.
לפני אפייה:
סהר ומהדקים(אפשר גם בעזרת מזלג).
5.מורחים ביצה טרופה עם כף מים,מפזרים
שומשום וקצח ואופים בחום של 180 מעלות
כ-15-20 דקות עד הזהבה יפה.
לפני אפייה:
יופי של בורקסים
טעים טעים-בתיאבון!
טעים טעים-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה