דפים

יום שישי, 8 במאי 2015

מפרום חצילים





                  תבשיל טעים ביותר..איך לא?
          כשיש שילוב מנצח של חצילים
          בשר ועגבניות..מעדן,תיהנו :)

       

          מצרכים:
          3 חצילים(בגודל בינוני,לא רחבים מדי)
          כפית מלח
          2 ביצים(טרופות)
          3/4 כוס קמח
          רבע כוס שמן קנולה(לטיגון החצילים)
       
          למלית:

          500 גרם בשר בקר טחון(רצוי עם שומן)
          2 כפות פירורי לחם
          1 בצל(מגורד דק בפומפייה)
          1 ביצה M
          2 שיני שום(כתושות)
          רבע צרור כוסברה קצוצה
          כפית בהרט לקציצות
          חצי כפית כמון
          כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
          כפית פלפל שחור גרוס
          חצי כף אריסה
          כפית מלח(לפי הטעם)

          לרוטב:

          2 כפות שמן זית(לטיגון)
          1 בצל(קצוץ דק)
          2 שיני שום(קצוצות)
          כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
          5-6 עגבניות(קצוצות דק ללא הקליפה)
          קורט סוכר
          כפית גדושה אבקת מרק עוף
          כפית פלפל שחור גרוס
          כף אריסה
          כפית אורגנו מיובש
          1 וחצי כוסות מים(רותחים)

          הכנה:

          1.חותכים מהחצילים פרוסות עגולות בעובי
             ס"מ וחצי בערך.כל פרוסה חוצים,עושים
             מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד
             סגור.ממליחים ומשהים על מסננת כרבע
             שעה.
          2.מערבבים את כל החומרים למלית הבשר
             יחד ומשהים במקרר כחצי שעה.
          3.ממלאים כל פרוסת חציל בבשר המתובל.
             מקמחים,טובלים בביצה טרופה ומטגנים
             עד הזהבה משני הצדדים(ברבע כוס השמן).
          4.מכינים את הרוטב:בסיר סוטז' בינוני
             מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה,
             מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
             מוסיפים לשמן פפריקה ואריסה(לפתיחת
             טעמים)ומערבבים.מוסיפים עגבניות וקורט
             סוכר,ומבשלים עד ריכוך.
          5.מוסיפים אבקת מרק עוף,פלפל שחור,אורגנו
             ומים,מערבבים ומבשלים מספר דקות עד
             צמצום מעט מהנוזלים.
          6.מוסיפים לרוטב את החצילים המטוגנים ועל
             אש קטנה מבשלים עוד כ-30 דקות(במהלך
             הבישול אפשר להרים את הסיר ובתנועות
             סיבוב קלות לנער את הרוטב מעל החצילים).
           
            
                           מעדן של תבשיל
                               בתיאבון!


              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2992
     
             

2 תגובות: