תבשיל קציצות טעים ביותר
עם שילוב נפלא של טעמים
מושלם לארוחת הצהריים או לארוחת שישי :)
לקציצות:
600 גרם בשר בקר טחון
שליש כוס בורגול גס(מושרה במים כחצי שעה)
1 בצל(מגורד בפומפייה)
1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
1 ביצה M
1 שן שום(כתושה)
כף פירורי לחם
כפית מלח(לפי הטעם)
כפית בהרט לקציצות
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן קנולה(לטיגון הקציצות)
לרוטב:
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
1 פלפל אדום(חתוך לקוביות קטנות)
2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
2 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
כפית חוואייג' לבישול
2 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.מערבבים בקערה את כל החומרים לקציצות
יחד ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת
טעמים.
2.יוצרים כדורים מתערובת הבשר(כ-16)
ומשטחים מעט.מטגנים את הקציצות ב-2
כפות שמן עד סגירה והזהבה קלה משני
הצדדים.מוציאים לנייר סופג ומשהים בצד.
3.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג'
בינוני את השמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים
עד הזהבה.מוסיפים פלפל אדום וסלרי
וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים גרגירי
חומוס ותבלינים ומערבבים.בסוף מוסיפים מים
רותחים ואבקת מרק עוף ומרתיחים כ-2 דקות.
4.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים
עוד כחצי שעה על אש בינונית/נמוכה(מדי
פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על
הקציצות בעזרת כף).
5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש 190
מעלות טורבו ל-10 דקות הזהבה ומוכן.
יופי של תבשיל
טעים טעים-בתיאבון!
שליש כוס בורגול גס(מושרה במים כחצי שעה)
1 בצל(מגורד בפומפייה)
1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
1 ביצה M
1 שן שום(כתושה)
כף פירורי לחם
כפית מלח(לפי הטעם)
כפית בהרט לקציצות
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן קנולה(לטיגון הקציצות)
לרוטב:
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
1 פלפל אדום(חתוך לקוביות קטנות)
2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
2 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
כפית חוואייג' לבישול
2 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.מערבבים בקערה את כל החומרים לקציצות
יחד ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת
טעמים.
2.יוצרים כדורים מתערובת הבשר(כ-16)
ומשטחים מעט.מטגנים את הקציצות ב-2
כפות שמן עד סגירה והזהבה קלה משני
3.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג'
בינוני את השמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים
עד הזהבה.מוסיפים פלפל אדום וסלרי
וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים גרגירי
חומוס ותבלינים ומערבבים.בסוף מוסיפים מים
רותחים ואבקת מרק עוף ומרתיחים כ-2 דקות.
4.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים
עוד כחצי שעה על אש בינונית/נמוכה(מדי
פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על
הקציצות בעזרת כף).
5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש 190
מעלות טורבו ל-10 דקות הזהבה ומוכן.
יופי של תבשיל
טעים טעים-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה