דפים

יום שישי, 19 ביוני 2015

קציצות בקר ברוטב בצל וחומוס






                תבשיל קציצות טעים ביותר
         עם שילוב נפלא של טעמים
         מושלם לארוחת הצהריים או לארוחת שישי :)



         לקציצות:
         600 גרם בשר בקר טחון
         שליש כוס בורגול גס(מושרה במים כחצי שעה)
         1 בצל(מגורד בפומפייה)
         1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
         רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
         1 ביצה M
         1 שן שום(כתושה)
         כף פירורי לחם
         כפית מלח(לפי הטעם)
         כפית בהרט לקציצות
         חצי כפית כמון
         רבע כפית כורכום
         כפית פפריקה מתוקה בשמן
         כפית פלפל שחור גרוס
         2 כפות שמן קנולה(לטיגון הקציצות)

         לרוטב:

         2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
         3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
         1 פלפל אדום(חתוך לקוביות קטנות)
         2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
         2 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים
         כפית כורכום
         כפית פלפל שחור גרוס
         כף אבקת מרק עוף
         כפית חוואייג' לבישול
         2 וחצי כוסות מים רותחים

         הכנה:

         1.מערבבים בקערה את כל החומרים לקציצות
            יחד ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת
            טעמים.
         2.יוצרים כדורים מתערובת הבשר(כ-16)
            ומשטחים מעט.מטגנים את הקציצות ב-2
            כפות שמן עד סגירה והזהבה קלה משני
            הצדדים.מוציאים לנייר סופג ומשהים בצד.
         3.מכינים את הרוטב:מחממים בסיר סוטג'
            בינוני את השמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים
            עד הזהבה.מוסיפים פלפל אדום וסלרי
            וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים גרגירי
            חומוס ותבלינים ומערבבים.בסוף מוסיפים מים
            רותחים ואבקת מרק עוף ומרתיחים כ-2 דקות.
         4.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים
            עוד כחצי שעה על אש בינונית/נמוכה(מדי
            פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על
            הקציצות בעזרת כף).
         5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש 190
            מעלות טורבו ל-10 דקות הזהבה ומוכן.

         
                           יופי של תבשיל
                        טעים טעים-בתיאבון!
          

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה