פאי תפוחים קלאסי וטעים טעים..
קינוח מושלם גם לראש השנה..תיהנו :)
לבצק:
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח
שליש כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה M
למלית:
6 תפוחים ירוקים(גרני סמית)
כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 סוכר וניל
כף פודינג וניל
כף מים
חצי כפית קינמון(לפי הטעם)
שליש כוס אגוזי מלך(קצוצים מעט גס)
כף סוכר דמררה
הכנה:
1.מעבירים לקערה את החמאה,הסוכר,סוכר
הוניל,המלח ואבקת האפייה,ומעבדים יחד
לתערובת פירורית.בסוף מוסיפים גרידת לימון
וביצה ומעבדים רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד
גדול(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).
משטחים,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים
למקפיא כ-15 דקות.
3.בינתיים מכינים את המלית:קולפים את
התפוחים,חוצים ומוציאים את הליבה.פורסים
דק לרבעי טבעות,יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
4.ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי
בהיר,מוסיפים את החמאה ומערבבים.מוסיפים את
התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי
ערבוב כ-15 דקות.מערבבים פודינג וניל בכף מים,
מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון,מערבבים עוד
כדקה,מכבים את האש ומצננים.
5.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הכדור הקטן
נשאר במקפיא)ומרדדים לעלה מעט גדול יותר
מקוטר התבנית(קוטר 24).מרפדים את התבנית,
מסירים עודפי בצק,מחוררים בתחתית בעזרת
מזלג ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
6.מוציאים,מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים
ולאחר מכן אגוזי מלך.את הבצק הקטן מגררים
מעל הכל ומפזרים סוכר דמררה.
7.אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
טיפ:ניתן לפדר באבקת סוכר(לא חובה).
לפני אפייה:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDuctionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7277
יופי של פאי טעים וחגיגי
בתיאבון!
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח
שליש כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה M
למלית:
6 תפוחים ירוקים(גרני סמית)
כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 סוכר וניל
כף פודינג וניל
כף מים
חצי כפית קינמון(לפי הטעם)
שליש כוס אגוזי מלך(קצוצים מעט גס)
כף סוכר דמררה
הכנה:
1.מעבירים לקערה את החמאה,הסוכר,סוכר
הוניל,המלח ואבקת האפייה,ומעבדים יחד
לתערובת פירורית.בסוף מוסיפים גרידת לימון
וביצה ומעבדים רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד
גדול(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).
משטחים,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים
למקפיא כ-15 דקות.
3.בינתיים מכינים את המלית:קולפים את
התפוחים,חוצים ומוציאים את הליבה.פורסים
דק לרבעי טבעות,יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
4.ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי
בהיר,מוסיפים את החמאה ומערבבים.מוסיפים את
התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי
ערבוב כ-15 דקות.מערבבים פודינג וניל בכף מים,
מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון,מערבבים עוד
כדקה,מכבים את האש ומצננים.
5.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הכדור הקטן
נשאר במקפיא)ומרדדים לעלה מעט גדול יותר
מקוטר התבנית(קוטר 24).מרפדים את התבנית,
מזלג ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
6.מוציאים,מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים
ולאחר מכן אגוזי מלך.את הבצק הקטן מגררים
מעל הכל ומפזרים סוכר דמררה.
7.אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
טיפ:ניתן לפדר באבקת סוכר(לא חובה).
לפני אפייה:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDuctionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7277
יופי של פאי טעים וחגיגי
בתיאבון!
נראה מעולה
השבמחקאם רוצים פרווה בכמה שמן להמיר?
השבמחק150 מחמאה או נטורינה זה מה שאני עשיתי ,לא בשמן
מחקאם רוצים פרווה בכמה שמן להמיר?
השבמחקהאים אפשר להשתמש ב אינסטנט פודינג או קורנפלור במקום פודינג וניל?
השבמחקלזה היא התכוונה אינסטנד פודינג וניל או קורנפלור
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאם אני מחליפה את התפוחים בפרי רחק2, שזיפים למשל, מה כדאי לשים בתערובת?
השבמחקתודה רבה
נראה נהדר לא אופים קודם את התחתית? תודה ושנה טובה <3
השבמחק