דפים

יום שלישי, 18 באוגוסט 2015

מאפה גבינות על שיפוד






                מאפה טעים ביותר בסגנון חצ'פורי על שיפוד
         עם גבינת מוצרלה ושילוב עלי זעתר בבצק..
         שילוב בהשראת המטבח הגיאורגי והישראלי..תיהנו :)


         לבצק:
         (כ-12 מאפים)

         4 כוסות קמח
         כף שמרים יבשים
         כפית סוכר
         כפית דבש
         חצי כף מלח
         5 כפות שמן זית
         כף גדושה עלי זעתר מיובשים
         1 וחצי כוסות מים פושרים

         למלית:

         200 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת(או סולוגוני)
         250 גרם גבינת חמד,מפוררת(או גבינה מלוחה גרוזינית)
         1 ביצה M

         לציפוי:

         ביצה M טרופה עם חצי כף חלב
         כף שומשום(לפי הטעם)

         הכנה:

         1.מערבבים קמח שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
            ומוסיפים דבש,שמן זית(לאחר שערבבנו עם עלי
            הזעתר)ומים פושרים בהדרגה.לקראת הסוף
            מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק
            רך ולא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
         2.מחלקים את הבצק ל-12 כדורים,מכסים
            ומשהים כרבע שעה.
         3.מרדדים כל כדור בצק לעלה ממש דק בצורת
            אליפסה.מפזרים בערך כף גדושה מהמלית(לאחר
            שערבבנו את הגבינות עם הביצה)ומגלגלים
            לרולדה.
         4.כורכים כל רולדה כזו על שיפוד רחב מעץ
            (באורך 20 ס"מ)ומניחים על תבנית עם נייר
            אפייה מעט משומן.מכסים ומשהים כ-10 דקות.
         5.מורחים בביצה טרופה עם חצי כף חלב ומפזרים
            מעט מהמלית ושומשום מעל.
         6.אופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה
            עד הזהבה.
   
                               לפני אפייה:
          


      
                              מעדן של מאפה-בתיאבון!
         

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה