דפים

יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

עוגת דבש ותפוחים






                עוגת דבש טעימה ועסיסית בשילוב
         תפוחים ואגוזים.פשוטה אך מושלמת
         לאירוח בראש השנה ולכל השנה..תיהנו :)

     
         מצרכים:

         5 ביצים L(בטמפרטורת החדר)
         2/3 כוס סוכר
         2/3 כוס שמן
         4 כפות דבש
         כפית קינמון
         חצי כפית ציפורן
         כפית גדושה קפה נמס
         רבע כוס מים פושרים
         1 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח
         רבע כפית אבקת סודה
         2 תפוחים ירוקים(גרני סמית)
         כפית גרידת לימון
         חצי כוס אגוזי מלך(קצוצים לאורך)
         חופן חמוציות(לא חובה אבל מוסיף)

         הכנה:

         1.קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
            מעבירים לקערה מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
         2.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים סוכר
            בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף
            תפוח ובהיר.
         3.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזרם
            דק שמן,דבש,תבלינים ורבע כוס מים פושרים
            מעורבבים עם הקפה הנמס.
         4.מנפים קמח תופח ואבקת סודה יחד ומוסיפים
            בתנועות קיפול.מוסיפים תפוחים ומחצית מאגוזי
            המלך ומערבבים בעדינות.
         5.יוצקים את התערובת לתבנית משומנת(קוטר 26),
            מפזרים מעל את שאר האגוזים ואת החמוציות
            ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות.


                    יופי של עוגת דבש ותפוחים
                        שנה טובה ומתוקה!
           
     
       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה