דפים

יום שבת, 12 בספטמבר 2015

קציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס





                ארוחת דגים נפלאה ומושלמת לצהריים
         וכמובן לארוחות שישי או לחגים.
         תבשיל אהוב במיוחד..תיהנו :)


         לקציצות:

         700 גרם פילה בקלה
         300 גרם פילה נסיכת הנילוס(או בקלה)
         מיץ מלימון אחד(להשריית הדגים)
         1 תפוח אדמה אדום קטן
         1 בצל
         3 שיני שום
         חצי צרור כוסברה(קצוצה)
         כפית מלח(לפי הטעם)
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית כמון
         חצי כפית מוסקט טחון
         כפית פפריקה מתוקה בשמן
         1 ביצה L
         3 כפות גדושות פירורי לחם

         לרוטב:

         3 כפות שמן זית
         2 שיני שום פרוסות
         חצי פלפל אדום חריף קטן(פרוס לטבעות)
         כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
         כפית כורכום
         כפית מלח
         כפית זרעי כמון(כתושים)
         כפית זרעי כוסברה(כתושים)
         כף אריסה
         3 עגבניות(קצוצות דק ללא הקליפה)
         קורט סוכר
         3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
         2 כוסות מים(רותחים)

         הכנה:

         1.מנקים את נתחי הדגים,יוצקים מעליהם מיץ
            לימון ומשהים כחצי שעה.סוחטים היטב מנוזלים.
         2.טוחנים במעבד מזון את נתחי הדגים עם תפוח
            האדמה,הבצל,שיני השום והכוסברה.מוסיפים
            את שאר החומרים לקציצות,ומערבבים היטב.
            משהים במקרר כחצי שעה לפחות.
         3.יוצרים קציצות בידיים משומנות(כ-20),מניחים
            על תבנית מעט משומנת ואופים בחום של-190
            מעלות למשך כ-8 דקות.
         4.הכנת הרוטב:מחממים את שמן הזית בסיר
            רחב בינוני ומטגנים את טבעות הפלפל החריף
            ופרוסות השום כדקה.מוסיפים לשמן את זרעי
            הכמון והכוסברה,הפפריקה והכורכום(לפתיחת
            טעמים)ומערבבים.
         5.מוסיפים את האריסה,העגבניות והסוכר,
            ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך.מוסיפים
            את גרגירי החומוס והמים,מערבבים ומבשלים
            עד צמצום מעט מהנוזלים.
         6.מוסיפים את הקציצות לרוטב,מכסים את הסיר
            ועל אש קטנה מבשלים עוד כ-20 דקות(במהלך
            הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
     
           
                            הכי טעים שיש-בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה