דפים

יום שני, 28 בספטמבר 2015

רולדות תמרים ואגוזים





                רולדות תמרים ואגוזי מלך מבצק פריך
         פשוט נמס בפה.מושלמות לאירוח,תיהנו :)


          לבצק:
          (כ-40 עוגיות)

          4 ורבע כוסות קמח(לפי ספיגה)
          200 גרם מרגרינה(רכה)
          חצי כוס שמן קנולה
          3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
          כפית גדושה אבקת אפייה
          1 סוכר וניל
          כף גדושה אבקת סוכר

          למלית:
     
          1 ורבע קופסאות של ממרח תמרים
          כפית קינמון(לפי הטעם)
          1 סוכר וניל
          כפית שמן קנולה
          1 כוס אגוזי מלך(קצוצים)

          הכנה:

          1.מערבבים יחד מרגרינה,שמן,מיץ תפוזים,סוכר
             וניל ואבקת סוכר.מנפים קמח ואבקת אפייה יחד
             ומוסיפים בהדרגה.לשים עד שנוצר בצק אחיד
             (רצוי לא ללוש יותר מדי).מחלקים ל-4 כדורים,
             עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.
          2.מערבבים היטב את חומרי המלית יחד(חוץ
             מהאגוזים הקצוצים).
          3.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק,מורחים
             רבע מתערובת התמרים,מפזרים מעל רבע
             מהאגוזים הקצוצים ומגלגלים לרולדה.
          4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקורצים
             עוגיות(אין צורך להפריד ביניהם)בעזרת חותכן
             זיגזג או סכין(כ-10 עוגיות מכל רולדה-תלוי
             בגודל שרוצים).
          5.אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות עד
             הזהבה.מצננים מעט ומפרידים בעזרת סכין.
          6.בוזקים אבקת סוכר.

                               לפני אפייה:
             

                         יופי של עוגיות מושלמות
                       לצד הקפה או התה-בתיאבון!


3 תגובות:

  1. הולבת להכין מקוה מקווה שיצא טעים

    השבמחק
    תשובות
    1. הכנתי פעם ויצאו בטעם מושלם! חזרתי לכאן לחפש את המתכון. תודה!

      מחק
  2. אני מעינה אותן רק ללא אגוזים בגלל הנכדים,,, טעים בטירוף , כל הזמן מכינה ונעלמים לפני שהספקת לסיים את ההכנה









    השבמחק