מאכל מוכר וטעים ביותר בהכנה ביתית
קלה וטעימה לא פחות..תכינו פיתה או לאפה :)
מצרכים:
1 ק"ג חתיכות הודו נקבה(לא חזה)
4 כפות שמן קנולה(2 כפות+2 כפות)
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורך)
50 גרם שומן כבש(לא חובה אך מוסיף)
כפית מלאה תבלין לשווארמה
כפית פפריקה מתוקה גרוסה
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
כפית מלח גס
הכנה:
1.בקערה מערבבים את התבלינים ב-2 כפות
מהשמן,מוסיפים את חתיכות ההודו(לאחר
ששטפנו)ומערבבים היטב.
2.משהים כשעה במקרר לספיגת טעמים.
3.מעבירים לתבנית יציקה או לתבנית תנור ואופים
בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו
כ-40 דקות.תחילה אופים כ-20 דקות מכוסה
בנייר כסף(הבשר מגיר נוזלים ומתבשל במיצים
של עצמו),לאחר מכן מורידים את נייר הכסף,
הופכים את הבשר וממשיכים לאפות כ-20
דקות עד להזהבה(את הרוטב שנוצר שומרים).
4.מוציאים,מצננים מעט ופורסים לרצועות דקות.
5.בסיר רחב מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן
עד הזהבה(תוך כדי מוסיפים את שומן הכבש),
מוסיפים את רצועות ההודו ומזהיבים תוך כדי
ערבוב כ-5 דקות.
6.מוסיפים את הרוטב ששמרנו,מערבבים עוד כ-2
דקות ומוכן.
יופי של מנה טעימה
את הפיתה הכנתם? בתיאבון!
1 ק"ג חתיכות הודו נקבה(לא חזה)
4 כפות שמן קנולה(2 כפות+2 כפות)
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורך)
50 גרם שומן כבש(לא חובה אך מוסיף)
כפית מלאה תבלין לשווארמה
כפית פפריקה מתוקה גרוסה
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
כפית מלח גס
הכנה:
1.בקערה מערבבים את התבלינים ב-2 כפות
מהשמן,מוסיפים את חתיכות ההודו(לאחר
ששטפנו)ומערבבים היטב.
2.משהים כשעה במקרר לספיגת טעמים.
3.מעבירים לתבנית יציקה או לתבנית תנור ואופים
בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו
כ-40 דקות.תחילה אופים כ-20 דקות מכוסה
בנייר כסף(הבשר מגיר נוזלים ומתבשל במיצים
של עצמו),לאחר מכן מורידים את נייר הכסף,
הופכים את הבשר וממשיכים לאפות כ-20
דקות עד להזהבה(את הרוטב שנוצר שומרים).
4.מוציאים,מצננים מעט ופורסים לרצועות דקות.
5.בסיר רחב מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן
עד הזהבה(תוך כדי מוסיפים את שומן הכבש),
מוסיפים את רצועות ההודו ומזהיבים תוך כדי
ערבוב כ-5 דקות.
6.מוסיפים את הרוטב ששמרנו,מערבבים עוד כ-2
דקות ומוכן.
יופי של מנה טעימה
את הפיתה הכנתם? בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה