אין על הטעם של המאפה הזה!
הסוג הזה נקרא מגרולי חצ'פורי
ונראה ממש כמו פיצה..מעדן אמיתי :)
לבצק:
(2 מאפים)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה(רכה)
חצי כף סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה 9%(או חצי כוס מצוני-לבן גרוזיני)
1 חלמון מביצה M
2 כפות שמן קנולה
כוס חלב פושר
רבע כוס מים פושרים
למלית:
300 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת(או סולוגוני)
200 גרם גבינה צפתית,מפוררת
100 גרם בולגרית
2 כפות גדושות גבינת טבורוג
1 ביצה M
לציפוי:
2 כפות שמן(למריחה על הבצק)
1 ביצה M טרופה עם כף חלב
2 כפות גדושות שומשום(כף לכל מאפה)
2 כפות גדושות גבינה צהובה,מגורדת(או מוצרלה)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את הנוזלים מוסיפים בהדרגה ואת המלח והשמן
לקראת הסוף).לאחר התפחה של כשעה לשים
מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ויוצרים שני כדורים.לאחר מנוחה של כרבע שעה
מרדדים כל כדור לעלה עבה(כ-2 ס"מ),מניחים
במרכז מחצית ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו
את הגבינות עם הביצה)וסוגרים למעין צורת פרח.
3.משטחים מעט את אזור התפר מלמעלה,לאחר
מכן הופכים(שהתפר יהיה כלפי מטה)ומשהים
כרבע שעה.
4.מרדדים את הבצק הממולא בעדינות על נייר
אפייה לעובי של עד כס"מ וחצי.מעבירים עם
הנייר לתבנית.
5.מורחים על הבצק כף שמן,מעל מורחים ביצה
טרופה עם כף חלב ומפזרים שומשום.יוצרים גומה
במרכז בעזרת האצבע עד שרואים את נייר האפייה.
6.אופים בחום של 190 מעלות עד הזהבה,כרבע
שעה.מוציאים,מפזרים גבינה צהובה(או מוצרלה)
במרכז ואופים עוד כ-2 דקות עד שהגבינה נמסה.
טיפ: לסיום לאחר האפייה אפשר למרוח מעט
חמאה(לא חובה)-טעים!
לפני אפייה:
מעדן של חצ'פורי-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2894
(2 מאפים)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה(רכה)
חצי כף סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה 9%(או חצי כוס מצוני-לבן גרוזיני)
1 חלמון מביצה M
2 כפות שמן קנולה
כוס חלב פושר
רבע כוס מים פושרים
למלית:
300 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת(או סולוגוני)
200 גרם גבינה צפתית,מפוררת
100 גרם בולגרית
2 כפות גדושות גבינת טבורוג
1 ביצה M
לציפוי:
2 כפות שמן(למריחה על הבצק)
1 ביצה M טרופה עם כף חלב
2 כפות גדושות שומשום(כף לכל מאפה)
2 כפות גדושות גבינה צהובה,מגורדת(או מוצרלה)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את הנוזלים מוסיפים בהדרגה ואת המלח והשמן
לקראת הסוף).לאחר התפחה של כשעה לשים
מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ויוצרים שני כדורים.לאחר מנוחה של כרבע שעה
מרדדים כל כדור לעלה עבה(כ-2 ס"מ),מניחים
במרכז מחצית ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו
את הגבינות עם הביצה)וסוגרים למעין צורת פרח.
3.משטחים מעט את אזור התפר מלמעלה,לאחר
מכן הופכים(שהתפר יהיה כלפי מטה)ומשהים
כרבע שעה.
4.מרדדים את הבצק הממולא בעדינות על נייר
אפייה לעובי של עד כס"מ וחצי.מעבירים עם
הנייר לתבנית.
5.מורחים על הבצק כף שמן,מעל מורחים ביצה
טרופה עם כף חלב ומפזרים שומשום.יוצרים גומה
במרכז בעזרת האצבע עד שרואים את נייר האפייה.
6.אופים בחום של 190 מעלות עד הזהבה,כרבע
שעה.מוציאים,מפזרים גבינה צהובה(או מוצרלה)
במרכז ואופים עוד כ-2 דקות עד שהגבינה נמסה.
טיפ: לסיום לאחר האפייה אפשר למרוח מעט
חמאה(לא חובה)-טעים!
לפני אפייה:
מעדן של חצ'פורי-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2894
נראה מדהים הולך להכין
השבמחק