דפים

יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

מרק שעועית לבנה גיאורגי






                מרק שעועית לבנה חורפי טעים ביותר..
         מרק שלמדתי להכין מבית אמא ושדרגתי
         מעט..פשוט מחמם את הלב..תיהנו :)

        מצרכים:

        400 גרם שעועית לבנה(2 כוסות)
        300 גרם חזה עוף(פרוס לרצועות דקות)
        100 גרם חזה אווז מעושן(חתוך לקוביות קטנות)
        1 בצל גדול(קצוץ דק)
        3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
        1 פלפל אדום(חתוך לקוביות קטנות)
        2 גבעולי סלרי(קצוצים)
        2 גזרים(מגורדים)
        רבע כפית פפריקה
        רבע כפית כורכום
        כפית פלפל שחור גרוס
        כפית תבלין כוסברה מיובשת
        כף אבקת מרק עוף
        כפית מלח(לפי הטעם)
        1/3 צרור כוסברה
        1/3 צרור שמיר
        2 עלי דפנה

        הכנה:

        1.משרים את השעועית במים למשך הלילה ומסננים.
        2.בסיר גדול מכסים את השעועית במים מחדש
           ומבשלים למשך כשעה ורבע עד ריכוך כמעט מלא.
        3.מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד
           הזהבה ומוסיפים לסיר.
        4.מתבלים את רצועות חזה העוף בפפריקה וכורכום
           ומקפיצים בשמן שנותר במחבת עד הזהבה.
           מוסיפים את קוביות חזה האווז,מקפיצים עוד כדקה
           ומוסיפים הכל לסיר.
        5.מוסיפים מים רותחים למי הבישול בסיר(סה"כ
           כ-2 ליטר מים בסיר).מביאים לרתיחה ומוסיפים
           את הירקות,עלי הדפנה והתבלינים.
        6.מבשלים עד ריכוך הירקות כרבע שעה,בסוף
           מוסיפים את הכוסברה והשמיר הקצוצים.
           מבשלים עוד כרבע שעה ומוכן.


                       יופי של מרק טעים ומזין
                               בתיאבון!
   
  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה