יום חמישי, 12 בנובמבר 2015

מג'דרה בורגול






                תבשיל מוכר,טעים ואהוב במיוחד..
         והפעם בשילוב מיוחד של בורגול במקום אורז
         תוספת מזינה לארוחה..תיהנו :)

                

                מצרכים:
       
         2 כוסות בורגול גס
         כוס עדשים ירוקות(או שחורות)
         1 בצל גדול(חתוך מעט גס לקוביות)
         4 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
         כפית כורכום
         כפית כמון
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית מלח(לפי הטעם)
         חצי כוס מים(רותחים)
         כף מיץ לימון

         הכנה:

         1.מבשלים את העדשים בסיר נפרד כ-25 דקות
            (בישול כמעט מלא)ומסננים מהנוזלים.
         2.בינתיים משרים את הבורגול במים למשך אותו
            הזמן.מעבירים למסננת וסוחטים מהנוזלים.
         3.מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל
            עד השחמה(מוסיף לטעם),מוסיפים את
            הבורגול וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
         4.מוסיפים את התבלינים ואת העדשים ומערבבים.
         5.מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומיץ לימון,
            מערבבים קלות,מכסים את הסיר ועל אש
            קטנה מבשלים כ-10 דקות ומוכן.

                 
                      יופי של מנה בריאה,מזינה
                       וכמובן טעימה-בתיאבון!
         

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה