מאפה מיוחד וטעים ביותר עם שילוב
של עלי זעתר בבצק ומלית גבינות..
לארוחה חלבית מושלמת..תיהנו :)
לבצק:
(כ-14 יחידות)
חצי ק"ג קמח(3 וחצי כוסות)
כפית גדושה שמרים יבשים
חצי כף סוכר
כפית דבש
4 כפות שמן זית
כפית מלח
כף עלי זעתר מיובשים
1 ורבע כוסות מים פושרים
למלית:
גבינת חמד-אריזת ניילון של 250 גרם(מפוררת)
100 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
50 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
1 ביצה M
לציפוי:
1 ביצה M טרופה עם חצי כף שמן זית
כף מלאה שומשום
כף עלי זעתר מיובשים
הכנה:
1.מערבבים את הקמח,השמרים והסוכר יחד,
יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,שמן הזית
(לאחר שערבבנו עם עלי הזעתר)והמים
הפושרים בהדרגה.מוסיפים את המלח
וממשכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק
ל-14 כדורים,מכסים ומשהים כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה דק,ממלאים בכף
ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו את הגבינות
עם הביצה) וסוגרים לצורה של חצי סהר(אפשר
להמשיך להדק בעזרת מזלג או פשוט לקפל
למעין צורת בורג).
4.מניחים על נייר אפייה מעט משומן ומשהים
כרבע שעה.מורחים ביצה טרופה עם חצי כף
שמן זית ומפזרים מעל שומשום וזעתר.
5.אופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה,
עד הזהבה.
לפני אפייה:
(כ-14 יחידות)
חצי ק"ג קמח(3 וחצי כוסות)
כפית גדושה שמרים יבשים
חצי כף סוכר
כפית דבש
4 כפות שמן זית
כפית מלח
כף עלי זעתר מיובשים
1 ורבע כוסות מים פושרים
למלית:
גבינת חמד-אריזת ניילון של 250 גרם(מפוררת)
100 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
50 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
1 ביצה M
לציפוי:
1 ביצה M טרופה עם חצי כף שמן זית
כף מלאה שומשום
כף עלי זעתר מיובשים
הכנה:
1.מערבבים את הקמח,השמרים והסוכר יחד,
יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,שמן הזית
(לאחר שערבבנו עם עלי הזעתר)והמים
הפושרים בהדרגה.מוסיפים את המלח
וממשכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק
ל-14 כדורים,מכסים ומשהים כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה דק,ממלאים בכף
ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו את הגבינות
עם הביצה) וסוגרים לצורה של חצי סהר(אפשר
להמשיך להדק בעזרת מזלג או פשוט לקפל
למעין צורת בורג).
4.מניחים על נייר אפייה מעט משומן ומשהים
כרבע שעה.מורחים ביצה טרופה עם חצי כף
שמן זית ומפזרים מעל שומשום וזעתר.
5.אופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה,
עד הזהבה.
יופי של סמבוסקים
חמים וטעימים-בתיאבון!
חמים וטעימים-בתיאבון!
כמה חיכיתי למתכון תודה חברתי היקרה..
השבמחקמאחלת לך יום נעים ותמשיכי לפנק אותנו במטעמיך <3
המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"
האם אפשר לשים בבצק במקום עלי זעתר מיובשים תבלין זעתר אמיתי?
השבמחקבוקר אור ...
השבמחקהכנתי את הבצק במילוי גבינות מלוחות עוד מעט הכנסו לאפיה ...
תודה ושבת שלום אשה מקסימה ומיוחדת עם לב רחב של נתינה...
המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"
האם אפשר להקפיא לפני האפיה ולאפות קפואים?
השבמחק