דפים

יום שבת, 12 במרץ 2016

סמבוסק גבינות וזעתר





                מאפה מיוחד וטעים ביותר עם שילוב
         של עלי זעתר בבצק ומלית גבינות..
         לארוחה חלבית מושלמת..תיהנו :)



         לבצק:
         (כ-14 יחידות)

         חצי ק"ג קמח(3 וחצי כוסות)
         כפית גדושה שמרים יבשים
         חצי כף סוכר
         כפית דבש
         4 כפות שמן זית
         כפית מלח
         כף עלי זעתר מיובשים
         1 ורבע כוסות מים פושרים

         למלית:

         גבינת חמד-אריזת ניילון של 250 גרם(מפוררת)
         100 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
         50 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
         1 ביצה M

         לציפוי:

         1 ביצה M טרופה עם חצי כף שמן זית
         כף מלאה שומשום
         כף עלי זעתר מיובשים

         הכנה:

         1.מערבבים את הקמח,השמרים והסוכר יחד,
            יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,שמן הזית
            (לאחר שערבבנו עם עלי הזעתר)והמים
            הפושרים בהדרגה.מוסיפים את המלח
            וממשכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
         2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק
            ל-14 כדורים,מכסים ומשהים כרבע שעה.
         3.מרדדים כל כדור לעלה דק,ממלאים בכף
            ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו את הגבינות
            עם הביצה) וסוגרים לצורה של חצי סהר(אפשר
            להמשיך להדק בעזרת מזלג או פשוט לקפל
            למעין צורת בורג).
         4.מניחים על נייר אפייה מעט משומן ומשהים
            כרבע שעה.מורחים ביצה טרופה עם חצי כף
            שמן זית ומפזרים מעל שומשום וזעתר.
         5.אופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה,
            עד הזהבה.

      
                               לפני אפייה:
     

       

                                 יופי של סמבוסקים
                              חמים וטעימים-בתיאבון!


4 תגובות:

  1. כמה חיכיתי למתכון תודה חברתי היקרה..
    מאחלת לך יום נעים ותמשיכי לפנק אותנו במטעמיך <3
    המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"

    השבמחק
  2. האם אפשר לשים בבצק במקום עלי זעתר מיובשים תבלין זעתר אמיתי?

    השבמחק
  3. בוקר אור ...
    הכנתי את הבצק במילוי גבינות מלוחות עוד מעט הכנסו לאפיה ...
    תודה ושבת שלום אשה מקסימה ומיוחדת עם לב רחב של נתינה...
    המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"

    השבמחק
  4. האם אפשר להקפיא לפני האפיה ולאפות קפואים?

    השבמחק