סלט ירקות פיקנטי וטעים ביותר
אג'פסנדלי(תערובת ירקות)-מהמטבח הגיאורגי
מושלם לארוחות שישי,לחגים או לכל עת..תיהנו :)
מצרכים להכנת החציל:
1 חציל גדול(חתוך לקוביות בגודל בינוני)
כפית מלח גס
2-3 כפות שמן זית
שאר המצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצל סגול(פרוס לרצועות)
7 שיני שום(קלופים וחצויים לאורך)
4 יחידות גזר(פרוסים לרצועות)
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
1 פלפל אדום או ירוק חריף(פרוס לטבעות)
4 עגבניות(קלופות וחתוכות לקוביות)
חצי צרור כוסברה(קצוצה גס)
כפית מלח גס(לפי הטעם)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
הכנה:
1.שוטפים וחותכים את החציל לקוביות,מפזרים
מלח גס ומשהים על מסננת כרבע שעה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה,מוסיפים
2-3 כפות שמן זית,מערבבים ואופים בתנור
שחומם מראש ל-190 מעלות כרבע שעה.
2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל ב-4 כפות
שמן זית עד הזהבה,מוסיפים את השום ומטגנים
כדקה נוספת.
3.מוסיפים רצועות גזר ומטגנים תוך כדי ערבוב
לריכוך והזהבה קלה כ-5 דקות.מוסיפים את
הפלפלים והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
4.מוסיפים עגבניות,מערבבים,ומבשלים עד ריכוך
וצמצום נוזלים כ-10 דקות.
5.מפזרים מעל הכל את הכוסברה ולאחר מכן את
קוביות החציל האפוי,מכסים את הסיר ועל אש
בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך
כדי ערבוב קל מדי פעם ומוכן.
יופי של סלט
טעים טעים-בתיאבון!
1 חציל גדול(חתוך לקוביות בגודל בינוני)
כפית מלח גס
2-3 כפות שמן זית
שאר המצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצל סגול(פרוס לרצועות)
7 שיני שום(קלופים וחצויים לאורך)
4 יחידות גזר(פרוסים לרצועות)
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
1 פלפל אדום או ירוק חריף(פרוס לטבעות)
4 עגבניות(קלופות וחתוכות לקוביות)
חצי צרור כוסברה(קצוצה גס)
כפית מלח גס(לפי הטעם)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
הכנה:
1.שוטפים וחותכים את החציל לקוביות,מפזרים
מלח גס ומשהים על מסננת כרבע שעה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה,מוסיפים
2-3 כפות שמן זית,מערבבים ואופים בתנור
שחומם מראש ל-190 מעלות כרבע שעה.
2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל ב-4 כפות
שמן זית עד הזהבה,מוסיפים את השום ומטגנים
כדקה נוספת.
3.מוסיפים רצועות גזר ומטגנים תוך כדי ערבוב
לריכוך והזהבה קלה כ-5 דקות.מוסיפים את
הפלפלים והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
4.מוסיפים עגבניות,מערבבים,ומבשלים עד ריכוך
וצמצום נוזלים כ-10 דקות.
5.מפזרים מעל הכל את הכוסברה ולאחר מכן את
קוביות החציל האפוי,מכסים את הסיר ועל אש
בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך
כדי ערבוב קל מדי פעם ומוכן.
יופי של סלט
טעים טעים-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה