דפים

יום שני, 18 ביולי 2016

סלט ירקות פיקנטי





                  סלט ירקות פיקנטי וטעים ביותר
          אג'פסנדלי(תערובת ירקות)-מהמטבח הגיאורגי
          מושלם לארוחות שישי,לחגים או לכל עת..תיהנו :)

                  מצרכים להכנת החציל:

          1 חציל גדול(חתוך לקוביות בגודל בינוני)
          כפית מלח גס
          2-3 כפות שמן זית

          שאר המצרכים:

          4 כפות שמן זית
          2 בצל סגול(פרוס לרצועות)
          7 שיני שום(קלופים וחצויים לאורך)
          4 יחידות גזר(פרוסים לרצועות)
          1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
          1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
          1 פלפל אדום או ירוק חריף(פרוס לטבעות)
          4 עגבניות(קלופות וחתוכות לקוביות)
          חצי צרור כוסברה(קצוצה גס)
          כפית מלח גס(לפי הטעם)
          כפית פלפל שחור גרוס
          כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן

          הכנה:

          1.שוטפים וחותכים את החציל לקוביות,מפזרים
             מלח גס ומשהים על מסננת כרבע שעה.
             מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה,מוסיפים
             2-3 כפות שמן זית,מערבבים ואופים בתנור
             שחומם מראש ל-190 מעלות כרבע שעה.
          2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל ב-4 כפות
             שמן זית עד הזהבה,מוסיפים את השום ומטגנים
             כדקה נוספת.
          3.מוסיפים רצועות גזר ומטגנים תוך כדי ערבוב
             לריכוך והזהבה קלה כ-5 דקות.מוסיפים את
             הפלפלים והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
          4.מוסיפים עגבניות,מערבבים,ומבשלים עד ריכוך
             וצמצום נוזלים כ-10 דקות.
          5.מפזרים מעל הכל את הכוסברה ולאחר מכן את
             קוביות החציל האפוי,מכסים את הסיר ועל אש
             בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך
             כדי ערבוב קל מדי פעם ומוכן.


                             יופי של סלט
                        טעים טעים-בתיאבון!
           
         

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה