דפים

יום רביעי, 27 ביולי 2016

עלי גפן ממולאים בשר ואורז





               עלי גפן ממולאים בשר ואורז בנוסח גיאורגי
         אחת מהמנות המיוחדות והטעימות ביותר
         שאי אפשר להפסיק לאכול..פשוט מעדן :)



                 מצרכים:

          800 גרם בשר בקר טחון
          100 גרם שומן בקר או כבש
          2 בצל
          6 שיני שום(כתושות)
          1 כוס אורז עגול
          חצי צרור פטרוזיליה
          חצי צרור כוסברה
          חצי צרור שמיר
          רבע צרור נענע
          כפית גדושה פלפל שחור גרוס
          כפית גדושה תבלין כוסברה מיובשת
          כף פפריקה מתוקה בשמן
          כפית גדושה בזיליקום מיובש
          חצי כפית צ'ילי חריף גרוס
          כפית גדושה מלח(לפי הטעם)
          חצי כוס מים
          3 כפות שמן קנולה
          5 פרוסות לימון
          כ-70 יחידות עלי גפן(חלוטים ומסוננים)

          הכנה:

          1.קוצצים דק במעבד מזון בצל וירק ומעבירים לקערה.
             מוסיפים בשר(מעורב לפחות עם 100 גרם שומן
             בקר או כבש),אורז,שום,תבלינים וחצי כוס מים,
             ומערבבים היטב.משהים כשעה במקרר.
          2.מגלגלים את המלית בעלי גפן ומסדרים בצפיפות
             בסיר בינוני.מניחים מעל פרוסות לימון ומזלפים
             3 כפות שמן קנולה.
          3.ממלאים בסיר מים עד גובה העלים ומבשלים על
             אש בינונית עם מכסה מעט פתוח.
          4.ברגע שהמים יורדים מעט מתחת לגובה העלים,
             מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה
             כשעה וחצי-שעתיים(אם יש צורך אפשר להוסיף
             במהלך הבישול מעט מים רותחים,עד שהבשר
             והאורז יתבשלו היטב.גובה הנוזלים בתום הבישול
             צריך להיות עד כשליש מגובה הממולאים).

             טיפ:לפני שמסדרים את העלים בסיר אפשר
                   לכסות את תחתית הסיר בפרוסות עגבניה
                   ו-2-3 עצמות של צלעות כבש-משדרג
                   ומוסיף מאוד לטעם.
                   *בנוסף,במקום פרוסות הלימון אפשר
                    לפזר שזיפים ירוקים קטנים וחמוצים
                    (טקמאלי בגרוזינית).

                              מסודרים בסיר לפני בישול:
      

             
                         מעדן מושלם לכל אירוע,חג
                              או שבת-בתיאבון!
         
           
        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה