עוגת גבינה אפויה קלאסית
קלה להכנה ואהובה על כולם..תיהנו :)
מצרכים:
5 ביצים L(בטמפרטורת החדר,מופרדות)
3/4 כוס סוכר
4 קופסאות גבינה לבנה 5% או 9%(סה"כ 1 ק"ג)
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 קופסת קרטון אינסטנט פודינג וניל
גרידה מחצי לימון
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר בהדרגה
וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב אך
לא נוקשה מדי.
2.בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים,
הגבינה,הקורנפלור,הקמח,1/4 כוס הסוכר,
סוכר הוניל,אינסטנט הפודינג וגרידת הלימון יחד.
3.מוסיפים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת
הגבינה(אפשר בשלוש פעמים)בתנועות קיפול.
4.מרפדים תבנית קוטר 24 ברצועות נייר אפייה
ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ומשמנים היטב.
מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
5.יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים תחילה
בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כרבע שעה.
מוציאים,מעבירים סכין בדפנות וממשיכים
לאפות בחום של 160 מעלות עוד כשעה.
טיפים:
1.רצוי לסנן נוזלים מהגבינות לפני השימוש.
2.אפשר לרסק 10 עוגיות פתיבר ולפזר בתחתית
(סופג לחות).
3.למראה לבן של דפנות העוגה אפשר לעטוף
את התבנית מבחוץ בנייר כסף.
4.ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמית קוטר 24
עם דפנות גבוהות משומנת בלי נייר אפייה.
5.בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה
עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.
יופי של עוגת גבינה קלאסית
פשוטה וטעימה-בתיאבון!
5 ביצים L(בטמפרטורת החדר,מופרדות)
3/4 כוס סוכר
4 קופסאות גבינה לבנה 5% או 9%(סה"כ 1 ק"ג)
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 קופסת קרטון אינסטנט פודינג וניל
גרידה מחצי לימון
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר בהדרגה
וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב אך
לא נוקשה מדי.
2.בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים,
הגבינה,הקורנפלור,הקמח,1/4 כוס הסוכר,
סוכר הוניל,אינסטנט הפודינג וגרידת הלימון יחד.
3.מוסיפים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת
הגבינה(אפשר בשלוש פעמים)בתנועות קיפול.
4.מרפדים תבנית קוטר 24 ברצועות נייר אפייה
ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ומשמנים היטב.
מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
5.יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים תחילה
בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כרבע שעה.
מוציאים,מעבירים סכין בדפנות וממשיכים
לאפות בחום של 160 מעלות עוד כשעה.
טיפים:
1.רצוי לסנן נוזלים מהגבינות לפני השימוש.
2.אפשר לרסק 10 עוגיות פתיבר ולפזר בתחתית
(סופג לחות).
3.למראה לבן של דפנות העוגה אפשר לעטוף
את התבנית מבחוץ בנייר כסף.
4.ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמית קוטר 24
עם דפנות גבוהות משומנת בלי נייר אפייה.
5.בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה
עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.
יופי של עוגת גבינה קלאסית
פשוטה וטעימה-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה