תבשיל אורז מושלם מהמטבח הפרסי הנפלא
עם תחתית של פרוסות תפוחי אדמה קריספיים..
מעדן לשולחן השבת או החג..תיהנו :)
לתחתית תפוחי האדמה:
2 תפוחי אדמה אדומים(בגודל בינוני)
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת קארי
קורט מלח
שאר המצרכים:
2 וחצי כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
כף מלח(למי בישול האורז)
2 כפות שמן קנולה(כף+כף)
חצי כוס מים רותחים
חצי כפית מלח(לערבוב עם המים הרותחים)
הכנה:
2 תפוחי אדמה אדומים(בגודל בינוני)
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת קארי
קורט מלח
שאר המצרכים:
2 וחצי כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
כף מלח(למי בישול האורז)
2 כפות שמן קנולה(כף+כף)
חצי כוס מים רותחים
חצי כפית מלח(לערבוב עם המים הרותחים)
הכנה:
1.מרתיחים כ-2 ליטר מים בסיר,מוסיפים את כף המלח
ואת האורז ומבשלים כ-8 דקות(בישול חלקי)תוך כדי
ואת האורז ומבשלים כ-8 דקות(בישול חלקי)תוך כדי
ערבוב מדי פעם ומסננים.
2.מוסיפים לאורז כף שמן ומערבבים.
3.מחממים 3 כפות שמן בסיר יציקה(קוטר 24),מניחים
בצפיפות את תפוחי האדמה(לאחר שקלפנו ופרסנו
לעובי כס"מ)ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
4.מפזרים מעל תפוחי האדמה את הכורכום,אבקת
הקארי וקורט המלח.
5.מוסיפים מעל את האורז,מיישרים ומהדקים מעט.
משהים על אש גבוהה עוד 2-3 דקות.
6.מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח
וכף שמן ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
7.מכסים את הסיר,על אש קטנה מבשלים עוד כ-30
דקות ומוכן.
יופי של תבשיל אורז
לארוחה מושלמת-בתיאבון!
2.מוסיפים לאורז כף שמן ומערבבים.
3.מחממים 3 כפות שמן בסיר יציקה(קוטר 24),מניחים
בצפיפות את תפוחי האדמה(לאחר שקלפנו ופרסנו
לעובי כס"מ)ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
4.מפזרים מעל תפוחי האדמה את הכורכום,אבקת
הקארי וקורט המלח.
5.מוסיפים מעל את האורז,מיישרים ומהדקים מעט.
משהים על אש גבוהה עוד 2-3 דקות.
6.מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח
וכף שמן ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
7.מכסים את הסיר,על אש קטנה מבשלים עוד כ-30
דקות ומוכן.
יופי של תבשיל אורז
לארוחה מושלמת-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה