דפים

יום רביעי, 8 בפברואר 2017

סמסה-כיסוני בשר מהמטבח הבוכרי





                כיסוני בשר טעימים ביותר מהמטבח הבוכרי
         מעטפת בצק מיוחדת עם מראה שכבות
         מבפנים וקראנצ'י מבחוץ,ממש כמו בצק עלים..
         פשוט מאפה מושלם..תיהנו :)



         לבצק:
         (כ-20 יחידות)

         4 כוסות קמח
         כף גדושה מיונז
         חצי כף מלח
         1 וחצי כוסות מים(לפי ספיגה)
       
         למריחה על פני הבצק/קיפול:
         80 גרם מרגרינה מזולה,מומסת

         למלית הבשר:

         500 גרם בשר בקר טחון(עם מעט שומן בקר או כבש)
         2 בצלים(קצוצים דק)
         רבע פלפל אדום חריף(קצוץ דק)
         כפית זרעי כמון כתושים
         כפית כפית בהרט
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית מלח(לפי הטעם)

         לציפוי:

         1 ביצה טרופה
         2 כפות שומשום
         כף קצח

         הכנה:

         1.בקערה יוצרים גומה בקמח,מוסיפים את המיונז
            ואת המים(לאחר שערבבנו עם חצי כף המלח)
            בהדרגה ולשים לבצק מעט נוקשה.מורידים
            על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן
            שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
         2.מחלקים ל-2 כדורים,מכסים ומשהים למנוחה
            של כחצי שעה.
         3.מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למלית
            הבשר יחד ושומרים בינתיים במקרר.
         4.מרדדים כל כדור בצק לעלה דקיק בקוטר כ-50 ס"מ
            (אפשר גם למתוח מהקצוות בעזרת הידיים).
            מורחים מחצית מכמות המרגרינה על פני כל
            העלה ומגלגלים לרולדה(מהדקים בזמן הגלגול).
         5.לאחר שיצרנו שתי רולדות,מקפלים לצורת פרסה,
            מכסים ומשהים כשעה במקרר.
         6.מוציאים ופורסים כל רולדה ל-10 פרוסות שוות.
            על משטח מעט מקומח מניחים כל פרוסה
            כשהחיתוך כלפי מעלה ומרדדים לעלה דק.
            מניחים בערך כף גדושה ממלית הבשר,סוגרים
            ומהדקים היטב לצורת אוזן המן.
         7.מורחים בביצה טרופה,מפזרים שומשום וקצח
            ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
      

   
    
                      מעדן של מאפים-בתיאבון!


תגובה 1: