עוגת שכבות טעימה ביותר מבצק רבוך
ומלית קרם חלב מבושל.
מושלמת גם לחג שבועות..תיהנו :)
לבצק הרבוך:
80 גרם חמאה
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
קורט מלח
1 סוכר וניל
1 כוס קמח
4 ביצים L
לקרם החלב:
2 ורבע כוסות חלב
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
2 סוכר וניל
5 כפות מלאות קורנפלור
150 גרם חמאה
הכנה:
1.מכינים בצק רבוך:מוסיפים לקלחת חמאה,חלב
ומים ועל להבה בינונית ממיסים את החמאה.
ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים סוכר
וניל ומלח.מוסיפים קמח ומערבבים ערבוב מהיר
עד שנוצר גוש בצק.מצננים.
2.מעבירים את הבצק לקערת מיקסר,מוסיפים
ביצה ומקציפים עד הטמעה.עושים כך עם
שאר הביצים.
3.מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה,
מזלפים או מורחים מחצית מהבצק הרבוך
בשכבה אחידה ואופים בחום של 190 מעלות
כ-20 דקות,מורידים לחום של 170 מעלות
ואופים עוד כ-5 דקות.עושים כך עם המחצית
השנייה של הבצק(בשכבה הזו זילפתי בעזרת
צנטר כוכב פרחים קטנים בצפיפות.באפייה של
שכבות הבצק נוצרות מעין גבעות וזה בסדר).
4.מכינים קרם:2 כוסות חלב מחממים על הגז.
בינתיים בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית
2 ביצים,רבע כוס חלב,סוכר,סוכר וניל וקורנפלור
יחד.כשהחלב מגיע לסף רתיחה,מוסיפים כחצי
כוס ממנו לתערובת הביצים בזרם דק ומערבבים.
מחזירים הכל לחלב שעל הגז וממשיכים לערבב
עד הסמכה.מכסים ומקררים את הקרם.
5.מקציפים את החמאה כדקה לאווריריות,מוסיפים
את הקרם בהדרגה,כף אחר כף עד הטמעה.
6.מרכיבים את העוגה:מניחים בתבנית שבה אפינו
את אחד משכבות הבצק האפוי,מעל מורחים
את הקרם ומכסים בשכבה שנייה של הבצק
(מכניסים לקירור לילה לפחות להתייצבות הקרם).
מעדן של עוגה
בתיאבון!
80 גרם חמאה
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
קורט מלח
1 סוכר וניל
1 כוס קמח
4 ביצים L
לקרם החלב:
2 ורבע כוסות חלב
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
2 סוכר וניל
5 כפות מלאות קורנפלור
150 גרם חמאה
הכנה:
1.מכינים בצק רבוך:מוסיפים לקלחת חמאה,חלב
ומים ועל להבה בינונית ממיסים את החמאה.
ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים סוכר
וניל ומלח.מוסיפים קמח ומערבבים ערבוב מהיר
עד שנוצר גוש בצק.מצננים.
2.מעבירים את הבצק לקערת מיקסר,מוסיפים
ביצה ומקציפים עד הטמעה.עושים כך עם
שאר הביצים.
3.מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה,
מזלפים או מורחים מחצית מהבצק הרבוך
בשכבה אחידה ואופים בחום של 190 מעלות
כ-20 דקות,מורידים לחום של 170 מעלות
ואופים עוד כ-5 דקות.עושים כך עם המחצית
השנייה של הבצק(בשכבה הזו זילפתי בעזרת
צנטר כוכב פרחים קטנים בצפיפות.באפייה של
שכבות הבצק נוצרות מעין גבעות וזה בסדר).
4.מכינים קרם:2 כוסות חלב מחממים על הגז.
בינתיים בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית
2 ביצים,רבע כוס חלב,סוכר,סוכר וניל וקורנפלור
יחד.כשהחלב מגיע לסף רתיחה,מוסיפים כחצי
כוס ממנו לתערובת הביצים בזרם דק ומערבבים.
מחזירים הכל לחלב שעל הגז וממשיכים לערבב
עד הסמכה.מכסים ומקררים את הקרם.
5.מקציפים את החמאה כדקה לאווריריות,מוסיפים
את הקרם בהדרגה,כף אחר כף עד הטמעה.
6.מרכיבים את העוגה:מניחים בתבנית שבה אפינו
את אחד משכבות הבצק האפוי,מעל מורחים
את הקרם ומכסים בשכבה שנייה של הבצק
(מכניסים לקירור לילה לפחות להתייצבות הקרם).
מעדן של עוגה
בתיאבון!
זו בעצם פחזנית גדולה. רעיון נהדר. תודה
השבמחק