לחמניות שום,שמן זית וזעתר נתלשות
עם הפתעות גבינה..פשוט מעדן,תיהנו :)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה רכה
כף שמן זית
1 ביצה M
חצי גביע שמנת חמוצה(9% שומן)
כפית גדושה סוכר
כפית גדושה דבש
חצי כף מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
למלית:
150 גרם גבינת חמד
70 גרם גבינה בולגרית
לרוטב השום:
2-3 שיני שום(קצוצות דק או כתושות)
6 כפות שמן זית
2-3 כפות תערובת תיבול זעתר
(אני השתמשתי בעלי זעתר מיובשים+כף שומשום)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן
והמלח לקראת הסוף).
2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את הבצק
על משטח,מגלגלים לכדור ומשהים כ-10 דקות.
3.מרדדים את הכדור לעלה מלבני בעובי כס"מ
ובגודל 40/25 ס"מ.חוצים את העלה לשניים
(ליצירת שתי רצועות מלבניות ארוכות).
4.פורסים את גבינת החמד לרצועות מלבניות
בעובי כס"מ,מניחים בקצה של כל רצועת
בצק לאורך(לאחר שמרחנו כמחצית מרוטב
השום על שתי רצועות הבצק) ומפזרים מעל
גבינה בולגרית מפוררת.
5.מגלגלים לרולדה ופורסים כל אחת ל-9
פרוסות שוות(סה"כ 18 פרוסות).מסדרים
במרווחים קטנים על תבנית פיצה(קוטר 30)
משומנת ומתפיחים שוב כחצי שעה.
6.מורחים מעל את שאר רוטב השום ואופים
בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
לפני אפייה:
ובזמן ההכנה:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה רכה
כף שמן זית
1 ביצה M
חצי גביע שמנת חמוצה(9% שומן)
כפית גדושה סוכר
כפית גדושה דבש
חצי כף מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
למלית:
150 גרם גבינת חמד
70 גרם גבינה בולגרית
לרוטב השום:
2-3 שיני שום(קצוצות דק או כתושות)
6 כפות שמן זית
2-3 כפות תערובת תיבול זעתר
(אני השתמשתי בעלי זעתר מיובשים+כף שומשום)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן
והמלח לקראת הסוף).
2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את הבצק
על משטח,מגלגלים לכדור ומשהים כ-10 דקות.
3.מרדדים את הכדור לעלה מלבני בעובי כס"מ
ובגודל 40/25 ס"מ.חוצים את העלה לשניים
(ליצירת שתי רצועות מלבניות ארוכות).
4.פורסים את גבינת החמד לרצועות מלבניות
בעובי כס"מ,מניחים בקצה של כל רצועת
בצק לאורך(לאחר שמרחנו כמחצית מרוטב
השום על שתי רצועות הבצק) ומפזרים מעל
גבינה בולגרית מפוררת.
5.מגלגלים לרולדה ופורסים כל אחת ל-9
פרוסות שוות(סה"כ 18 פרוסות).מסדרים
במרווחים קטנים על תבנית פיצה(קוטר 30)
משומנת ומתפיחים שוב כחצי שעה.
6.מורחים מעל את שאר רוטב השום ואופים
בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
לפני אפייה:
ובזמן ההכנה:
יופי של לחמניות
לארוחה חלבית מושלמת-בתיאבון!
לארוחה חלבית מושלמת-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה