יום שלישי, 11 במרץ 2014

קציצות חומוס








           קציצות טעימות מאוד שאי אפשר
         להפסיק לאכול! איך לא?
         כשהן מזכירות מאוד בטעם את
         הפלאפל..היתרון כאן:בגלל הרכב
         חומרים מעט שונה אפשר לטגן
         בפחות שמן ואפשר גם לאפות..תיהנו :)


   
     
               מצרכים:

            2 כוסות גרגירי חומוס
            5 שיני שום
            1/3 צרור כוסברה
            1/3 צרור פטרוזיליה
            1/2 פלפל אדום חריף קטן
            1 תפוח אדמה אדום קטן
            1 בצל
            כפית גדושה כמון טחון
            כפית פפריקה מתוקה בשמן
            כפית כוסברה מיובשת
            2 ביצים M
            2 כפות גדושות פירורי לחם
            3 כפות גדושות קמח חומוס(או קמח רגיל)
            1/2 כפית סודה לשתייה
            כפית מלח(לפי הטעם)
           
             *כרבע כוס שמן קנולה לטיגון

              הכנה:

             1.משרים את גרגירי החומוס במים למשך
                לילה שלם ומסננים מנוזלים.
             2.טוחנים דק במעבד מזון את גרגירי החומוס
                יחד עם כוסברה,פטרוזיליה,בצל,שום,
                פלפל אדום חריף ותפוח אדמה.
             3.מעבירים הכל לקערה,מוסיפים תבלינים
                ומערבבים היטב.מכסים ומכניסים למקרר
                לחצי שעה לפחות לספיגת טעמים.
             4.מוציאים מהמקרר,מוסיפים פירורי לחם,
                קמח חומוס,אבקת סודה וביצים,ומערבבים
                היטב(משהים כרבע שעה).
             5.יוצרים כ-20 כדורים,מהדקים ומשטחים.
                מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
                מוציאים לנייר סופג,מגישים חם ונהנים!
                 
                 * טיפ : אפשר גם לאפות בתנור בחום בינוני.
                           רצוי למרוח את הקציצות במעט
                           שמן לפני האפייה(אפשר להשתמש
                           גם בתרסיס שמן).


                 


         





                                                   יופי של קציצות
                                  טעימות ומזינות-בתיאבון!




               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4950







_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה