יום שלישי, 28 באוקטובר 2014

עוגיות סיגר







                עוגיות טעימות ביותר בצורת סיגר
         מהמטבח הגיאורגי.
         את העוגיות האלה מכינים בעיקר לאירועים
         מיוחדים או לשבתות וחגים.
         מושלמות עם הקפה..תיהנו :)

          לבצק:
          (כ-64 עוגיות)

          2 מרגרינה(סה"כ 400 גרם)
          2 גביעי שמנת חמוצה(או קצפת צמחית אחת)
          700 גרם קמח(כ-5 כוסות-לפי ספיגה)
          2 חלמון ביצה L

          למלית:

          3 וחצי כוסות אגוזי מלך
          כוס סוכר
          2 סוכר וניל
          2 חלבונים(מביצה L)

          * כ-50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

          הכנה:

          1.לשים את כל החומרים יחד לבצק חלק ואחיד.
             אם יוצא מעט דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
             מחלקים ל-8 כדורים,מכסים בניילון נצמד
             ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.
          2.מכינים את המלית:במעבד מזון גורסים את
             אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.מוסיפים
             את שאר חומרי המלית לאגוזים ומערבבים
             היטב.
          3.מוציאים מהמקרר את כדורי הבצק כרבע
             שעה לפני תחילת הרידוד.מרדדים כל כדור
             לעלה דק,ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג
             מחלקים ל-8 משולשים.מניחים מעט
             מהמלית(חצי כף בערך)לאורך הצלעות
             החיצוניות ומגלגלים לצורת סיגר.
          4.אופים בחום של 160-170 מעלות כרבע
             שעה,עד הזהבה קלה.מצננים ובוזקים
             אבקת סוכר.


                               לפני אפייה:
             


          
                       
           
                              ובזמן ההכנה:               



                                 מעדן של עוגיות
                                     בתיאבון!
                  
_________________________________________________________________

20 תגובות:

  1. אפשרי להחליף מרגרינה בחמאה?

    השבמחק
  2. היי נטלי,
    אפשר בהחלט להמיר מרגרינה בחמאה..בהצלחה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! עכשיו בתנור - נראה מה יוצא :-)

      מחק
  3. כן,אין צורך באבקת אפייה.בהצלחה!

    השבמחק
  4. מה ניתן לשים במקום שמנת, שיהיה פרווה?

    השבמחק
  5. היי גילה,
    אפשר קצפת צמחית לפרווה(כתבתי במתכון).את הקמח להוסיף בהדרגה לפי ספיגה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גילה,
      קצפחת צימחית של 250 מ"ל או 500 מ"ל?

      מחק
  6. היי מאיה אני רוצה לנסות ולהכין אך אני מפחדת אולי שלא יצליח לי .. אז אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות איך המתכון יהיה ? והאם אפשר למרוח שוקולד ?? תודה

    השבמחק
  7. היי אלונה,
    אפשר בהחלט להכין חצי מהכמות,זה יהיה בסדר.
    אישית לא ניסיתי עם שוקולד אבל אפשר בהחלט.רצוי למרוח שכבה דקה
    ולפזר מעל מעט קקאו לספיגת לחות וגם מדגיש טעם.בהצלחה!

    השבמחק
  8. ניתן להמיר מרגרינה בשמן קנולה? אם כן כמה?

    השבמחק
  9. האם אפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה?

    השבמחק
  10. אפשר קוקוס במקום אגוזים?

    השבמחק
  11. שמנת צמחית הכוונה ל 250 מל????

    השבמחק
  12. היי מה יכול ליהיות כתחליף לשמנת/ לקצפת?

    השבמחק
  13. מישהו מכיר קונדיטוריה שמכינה שמוכרת כאלה עוגיות

    השבמחק
  14. אפשר לשים קצפת רגילה חלבית?

    השבמחק
  15. היי, אפשר בוטנים המקום אגוזים?

    השבמחק