יום שלישי, 1 באוקטובר 2013

חצ'פורי

                                              

                             חצ'פורי - מאפה גבינות טעים ביותר

                  

                  מנת הדגל של המטבח הגיאורגי
                  ישנם סוגים שונים של חצ'פורי וזה המוכר
                  ביותר..נקרא: פנואני(הכוונה לשכבות)
                  משכבות בצק פילו ביתי ממולא בכמה סוגי גבינות.

                         פשוט מעדן!



               

             חומרים לבצק:
               


                  1 ק"ג קמח
                  1 ביצה
                  כף שטוחה מלח
                  2 כפות חומץ
                  2 כפות וודקה
                  2 כפות שמן
                  2 ורבע כוסות מים
                  * כמות שמן לזילוף על הבצק: 1 כוס בערך(את השמן יוצקים לקערה לשימוש בהמשך)

                  חומרים למלית:
       
                   500 גרם גבינת כנען
                   300 גרם גבינת חמד
                   100 גרם גבינה בולגרית
                   1 קוטג'
                   3 ביצים
                   קורט מלח(לפי הטעם)



                   אופן הכנה:

               1).את חומרי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה,מורידים על משטח וממשיכים ללוש
                   מספר דקות ולפתוח את הגלוטן שבקמח עד שנוצר מרקם חלק ואחיד.
                   (ככל שהלישה תהיה יותר ארוכה הבצק יהיה יותר אלסטי)
               2).על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-18 כדורים,מכסים ומשהים שוב
                   לחצי שעה עד שעה.מרדדים כל כדור לעלה דק,מקמחים מעט(שלא ידבקו למשטח)
                   ומשהים שוב לחצי שעה עד שעה(הבצק צריך להיות רך לפני שנתחיל למתוח אותו). 
               3).מותחים כל כדור מרודד לעלה דק ככל ככל האפשר- מתחילים עם שולי הבצק.
                   מותחים בעזרת האצבעות מסביב,אח"כ מרימים את הבצק ובעזרת אגרופי 
                   הידיים מתחילים למתוח לעלה דק דק,מהמרכז כלפי חוץ.מניחים על משטח מעט 
                   משומן וממשיכים למתוח מעט מסביב.
               4).מזלפים מעט שמן בעזרת האצבעות על כל העלה שמתחנו וסוגרים קצה אחד
                   לאמצע.שוב מזלפים שמן(בכל שלב של קיפול מזלפים מעט שמן),ואת הקצה הנגדי
                   לו מקפלים מעליו.נוצר מעין מלבן.את שליש הקצה הימני של מלבן הבצק מקפלים
                   לאמצע(מזלפים שמן) ואת השמאלי מעליו.נוצר ריבוע של שכבות בצק.
               5).מזלפים מעל ריבועי הבצק מעט שמן ומשהים שוב כחצי שעה.ממלאים במלית
                   הגבינות(בערך כף גדושה).סוגרים לצורה של חצ'פורי - 2 קצוות נגדיות מהדקים 
                   למרכז הצלעות שממול ואת שתי הקצוות הנותרים מעליהן(חופפים).
               6).מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים מזלפים שמן מעל.
                   אופים בחום 190-200 מעלות 15-20 דקות,עד הזהבה.





      

 
                                            בהצלחה ובתיאבון!



            
                 המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                   בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3099



_________________________________________________________________

6 תגובות:

  1. עשיתי מאיה ביום חמישי ה25.08.16 תוכלי לראות בפייסבוק שלי,עשיתי 2 קילו לפגישת מחזור, יצא ליגה.ניגמר הכל.
    תודה רבה לך אהובה.

    השבמחק
  2. הי מאיה אני גרה בחול ואין לנו את הגבינות האלה מה התחליף לגבינות האלה ?

    השבמחק
  3. על איזה כוס מדובר, כמה מ"ל מים צריך?

    השבמחק
  4. האם אפשר למלא במלית בשר

    השבמחק