יום שבת, 3 בפברואר 2018

קייבסקי טורט




                עוגה מיוחדת וטעימה ביותר בהשראת המטבח
         הרוסי(במקור מקייב אוקראינה..בריה"מ לשעבר)
         שכבות של מרנג מעודן עם אגוזי קשיו
         וקרם חלב מבושל..פשוט מעדן,תיהנו :)

          

          לשכבות המרנג:

          6 חלבונים מביצה L (בטמפרטורת החדר)
          3/4 כוס סוכר     
          150 גרם אגוזי קשיו(קלויים וקצוצים)
          2 כפות גדושות קמח מנופה
          רבע כוס סוכר
          2 סוכר וניל

          לקרם החלב:

          1 ורבע כוסות חלב
          6 חלמונים
          1/4 כוס סוכר
          2 סוכר וניל
          2 כפות קורנפלור
          150 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר)
          2 כפיות גדושות קקאו
          כף קוניאק(לא חובה)

          הכנה:

          1.מקציפים את החלבונים עד שנוצר מעט קצף,
             מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים
             להקציף עד שנוצר קצף יציב ומעט נוקשה.
          2.בקערה נפרדת מערבבים את אגוזי הקשיו
             עם הקמח,רבע כוס הסוכר והסוכר וניל,
             ומקפלים בעדינות לתוך קצף החלבונים.
          3.מחלקים ומעבירים את הקצף ל-2 תבניות
             עגולות קוטר 24 ס"מ מרופדות בנייר אפייה
             (לשמן במעט חמאה).אופים בתנור שחומם
             מראש ל-120 מעלות טורבו(או 150 מעלות
             בתוכנית רגילה)כשעתיים.
          4.מכינים את הקרם:מחממים את החלב על
             הגז.בקערה נפרדת טורפים את החלמונים,
             הסוכר,סוכר הוניל והקורנפלור יחד.מוסיפים
             כרבע כוס מהחלב לתערובת החלמונים
             בזרם דק תוך כדי ערבוב(להשוואת טמפרטורה),
             מעבירים הכל לחלב שעל הגז,ממשיכים
             לערבב על אש קטנה רק עד הסמכה ומצננים.
          5.מקציפים 150 גרם חמאה לאווריריות ומוסיפים
             מהקרם כף אחר כף תוך כדי הקצפה עד הטמעה.
          6.מחלקים את הקרם ל-2.למחצית מהקרם מוסיפים
             את הקקאו והקוניאק ומערבבים.
          7.הרכבת העוגה:על השכבה הראשונה של המרנג
             מורחים את הקרם הצהבהב,מניחים מעל את
             השכבה השניה של המרנג ומורחים מעל ובדפנות
             את קרם הקקאו.מקשטים איך שאוהבים.

             טיפים:

             1.את הביצים המופרדות רצוי להשהות לפחות
                לילה מחוץ למקרר.
             2.את המרנג לאחר אפייה אפשר לצנן בתנור
                מכובה.רצוי להרכיב את העוגה כמה שעות
                לאחר האפייה.
             3.לקישוט מסביב אפשר ליישר ולגרד מעט
                משכבות המרנג ולהוסיף לזה מעט קשיו קצוץ.
           
           
                        מעדן של עוגה-בתיאבון!
         
_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה