יום שני, 3 בנובמבר 2014

לאפות ביתיות






   

               לאפות ביתיות על המחבת בקלי קלות..
         טעימות ורכות רכות.
         לגלגל מה שאוהבים וליהנות..
         פשוט תוספת טעימה לכל ארוחה..תיהנו :)





         לבצק:
         (כ-8-10 לאפות)

         4 כוסות קמח
         כף שמרים יבשים
         כפית גדושה דבש
         3 כפות שמן זית
         חצי כף מלח
         חצי כוס מי סודה לשתייה
         כוס מים פושרים

         הכנה:

         1.לשים לבצק רך את כל המצרכים ומתפיחים
            כשעה(את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה
            ואת המלח לקראת הסוף).
         2.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
            ל-8-10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
         3.מרדדים(או משטחים)כל כדור לעלה דק.
            מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק
            בתנועות סיבוב.בעזרת אגרופי הידיים
            ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
        4.מחממים על הגז מחבת יציקה קוטר 28
           (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי)ומניחים את הבצק.
           לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב
           משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
        5.לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת,
           עוטפים במגבת(בכדי לשמור על רכות הבצק).

           

                     יופי של לאפות רכות וטעימות
                      לארוחה מושלמת-בתיאבון!


              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3057
         
            
_________________________________________________________________

14 תגובות:

  1. 12.07.2015 - יצא לא מוצלח בכלל!

    השבמחק
  2. חח..מיטל זה מתכון שרבים ניסו והצליחו..אחד המבוקשים בבלוג..
    אשמח אם תפרטי מה קרה בזמן ההכנה ואשמח לעזור..

    השבמחק
  3. מה הכוונה לחצי כוס מי סודה? חצי כוס אבקת סודה לשתיה מעורבבת עם מים? או סודה מבקבוק?

    השבמחק
    תשובות
    1. מחצי כוס אבקת סודה לשתייה אפשר למות לדעתי חח סביר שזה סודה מבקבוק .

      מחק
    2. חח..הכוונה למי סודה מבקבוק כמובן

      מחק
  4. מיה חילקתי את הרכיבים לארבע בדיוק ופזרתי שומשום על הפיתה לפני שהנחתי במחבת
    יצא רך ומדהים!!!!!!
    תודה

    השבמחק
  5. למה הכוונה באמת לחצי כוס מי סודה?

    השבמחק
  6. זה לא יוצא מתוק בגלל הדבש?

    השבמחק
  7. לא צריך לשים שמן במחבת?

    השבמחק
  8. בבקשה לא על מחבת טפלון או קרמי , הציפויים האלו בחום גבוה מסרטנים !!! עדיף מחבת בלי ציפוי וקצת שמן למנוע הדבקות

    השבמחק
  9. גיליתי טכניקה חדשה אפשר לשים במחבט נייר אפיה ואז אין מגע בין האוכל לבין המחבט

    השבמחק