תבשיל טעים ביותר ומושלם לחג פסח..
שילוב טעמים מיוחד של לימון וכרפס,
פשוט מעדן..תיהנו :)
לקציצות:
600 גרם בשר בקר טחון
600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל(מגורד בפומפייה)
2 שיני שום(כתושות)
1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
רבע פלפל ירוק חריף(מגורד בפומפייה)
רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
1 ביצה M
2-3 כפות קמח מצות
כפית בהרט לקציצות
כפית פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלח(לפי הטעם)
לרוטב:
1 בצל(חתוך לרצועות)
צרור סלרי(חתוך גס לרצועות)
3 כפות שמן קנולה(לטיגון)
קורט מלח גס+כפית מלח
כפית גדושה כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כפית חוואיג' למרק
חצי כפית כמון
מיץ מחצי לימון
2 וחצי כוסות מים(רותחים)
הכנה:
1.מערבבים את כל המצרכים לקציצות יחד ומשהים
כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
2.יוצרים כ-16 כדורים מתערובת הבשר,משטחים
מעט ומטגנים ב-2 כפות שמן לסגירה והזהבה
קלה.מוציאים לנייר סופג ומשהים בינתיים בצד.
3.מכינים את הרוטב:בסיר סוטאג' בינוני מטגנים
את הבצל בשמן עד הזהבה קלה,מוסיפים את
הסלרי והמלח הגס וממשיכים לטגן תוך כדי
ערבוב כ-8 דקות.
4.מוסיפים את התבלינים ומערבבים.מוסיפים את
המים הרותחים ומיץ הלימון ומרתיחים כ-2 דקות.
5.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים עוד
כ-30-40 דקות על אש בינונית/נמוכה(מדי פעם
במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות
בעזרת כף).
יופי של תבשיל לחג
בתיאבון וחג פסח שמח!
2 שיני שום(כתושות)
1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
רבע פלפל ירוק חריף(מגורד בפומפייה)
רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
1 ביצה M
2-3 כפות קמח מצות
כפית בהרט לקציצות
כפית פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלח(לפי הטעם)
לרוטב:
1 בצל(חתוך לרצועות)
צרור סלרי(חתוך גס לרצועות)
3 כפות שמן קנולה(לטיגון)
קורט מלח גס+כפית מלח
כפית גדושה כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כפית חוואיג' למרק
חצי כפית כמון
מיץ מחצי לימון
2 וחצי כוסות מים(רותחים)
הכנה:
1.מערבבים את כל המצרכים לקציצות יחד ומשהים
כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
2.יוצרים כ-16 כדורים מתערובת הבשר,משטחים
מעט ומטגנים ב-2 כפות שמן לסגירה והזהבה
קלה.מוציאים לנייר סופג ומשהים בינתיים בצד.
3.מכינים את הרוטב:בסיר סוטאג' בינוני מטגנים
את הבצל בשמן עד הזהבה קלה,מוסיפים את
הסלרי והמלח הגס וממשיכים לטגן תוך כדי
ערבוב כ-8 דקות.
4.מוסיפים את התבלינים ומערבבים.מוסיפים את
המים הרותחים ומיץ הלימון ומרתיחים כ-2 דקות.
5.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים עוד
כ-30-40 דקות על אש בינונית/נמוכה(מדי פעם
במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות
בעזרת כף).
יופי של תבשיל לחג
בתיאבון וחג פסח שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה