מנת דג טעימה ביותר ומושלמת לארוחות החגים
או לערבי שישי..רק נשאר לטבול חלה,תיהנו :)
מצרכים(השריית הדג):
1 ק"ג פילה נסיכת הנילוס(פרוס לפרוסות בגודל בינוני)
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
כפית תבלין גריל דג
כפית פפריקה מתוקה גרוסה
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צ'ילי אדום חריף(שלם)
ראש שום קטן(קלוף)
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית כורכום
כף אריסה(פיקנטית או מתוקה-לפי הטעם)
2 עגבניות(פרוסות דק)
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים
חצי לימון(פרוס דק ל-4 טבעות)
כפית נענע מיובשת
רבע צרור כוסברה(קצוצה)
הכנה:
1.משרים את נתחי דג הנסיכה במים(עד כיסוי)ובמיץ
מחצי לימון כחצי שעה.מסננים מנוזלים ומפזרים
מעל מלח גס,פפריקה מתוקה גרוסה וגריל דג.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים בשמן הקנולה את הפלפל
האדום ואת הצ'ילי החריף(אפשר לחרוץ בקצה)עד
ריכוך קל.מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה.
3.מוסיפים את הפפריקה,הכורכום והאריסה ומערבבים.
מסדרים את פרוסות העגבניות ומאדים כדקה.
מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
4.מסדרים נתחי הדג והלימון,מכסים את הסיר ועל אש
קטנה מבשלים כ-30 דקות.כ-10 דקות לקראת סוף
הבישול מפזרים מעל נענע מיובשת וכוסברה(מדי פעם
מרימים ומנערים קלות את הסיר,ויוצקים מהרוטב
על נתחי הדג בעזרת כף).
יופי של מנת דג
מושלמת לחג או לשבת-בתיאבון!
1 ק"ג פילה נסיכת הנילוס(פרוס לפרוסות בגודל בינוני)
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
כפית תבלין גריל דג
כפית פפריקה מתוקה גרוסה
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צ'ילי אדום חריף(שלם)
ראש שום קטן(קלוף)
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית כורכום
כף אריסה(פיקנטית או מתוקה-לפי הטעם)
2 עגבניות(פרוסות דק)
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים
חצי לימון(פרוס דק ל-4 טבעות)
כפית נענע מיובשת
רבע צרור כוסברה(קצוצה)
הכנה:
1.משרים את נתחי דג הנסיכה במים(עד כיסוי)ובמיץ
מחצי לימון כחצי שעה.מסננים מנוזלים ומפזרים
מעל מלח גס,פפריקה מתוקה גרוסה וגריל דג.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים בשמן הקנולה את הפלפל
האדום ואת הצ'ילי החריף(אפשר לחרוץ בקצה)עד
ריכוך קל.מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה.
3.מוסיפים את הפפריקה,הכורכום והאריסה ומערבבים.
מסדרים את פרוסות העגבניות ומאדים כדקה.
מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
4.מסדרים נתחי הדג והלימון,מכסים את הסיר ועל אש
קטנה מבשלים כ-30 דקות.כ-10 דקות לקראת סוף
הבישול מפזרים מעל נענע מיובשת וכוסברה(מדי פעם
מרימים ומנערים קלות את הסיר,ויוצקים מהרוטב
על נתחי הדג בעזרת כף).
יופי של מנת דג
מושלמת לחג או לשבת-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה