שילוב מושלם של טעמים בעוגה אחת
עוגה נוסטלגית משודרגת
מעולה לאירוח או לפינוק של סופ"ש..תיהנו :)
מצרכים:
5 כפות גדושות שוקולית לאפייה
1 שוקולד מריר(100 גרם)
חצי כוס סוכר
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
5 ביצים L(בטמפרטורת החדר,מופרדות)
כוס קוקוס(80 גרם)
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
כוס קמח תופח
לגנאש:
1 שוקולד מריר(100 גרם)
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה
הכנה:
1.ממיסים בקלחת ומביאים לרתיחה שמנת מתוקה,
שוקולד מריר,שוקולית וחצי כוס סוכר יחד ומכבים
את הגז.מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומערבבים
עד הטמעה.מצננים ומוסיפים חלמונים בערבוב
מהיר.
2.מקציפים את החלבונים,מוסיפים קורט מלח ו-3/4
כוס סוכר בהדרגה,וממשיכים להקציף לקצף יציב.
3.מערבבים בהדרגה מחצית מקצף החלבונים בתערובת
השוקולד ומקפלים פנימה את הקמח התופח.
4.למחצית השנייה של קצף החלבונים מקפלים
את הקוקוס.
5.בתבנית קוטר 24 משומנת יוצקים מחצית מתערובת
השוקולד,מעל יוצקים בעזרת כף את קצף הקוקוס,
מיישרים בעדינות ולבסוף יוצקים את תערובת
השוקולד שנותרה.
6.אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-45 דקות.
7.מכינים גנאש,מצפים את העוגה ומקשטים איך
שאוהבים.
5 כפות גדושות שוקולית לאפייה
1 שוקולד מריר(100 גרם)
חצי כוס סוכר
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
5 ביצים L(בטמפרטורת החדר,מופרדות)
כוס קוקוס(80 גרם)
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
כוס קמח תופח
לגנאש:
1 שוקולד מריר(100 גרם)
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה
הכנה:
1.ממיסים בקלחת ומביאים לרתיחה שמנת מתוקה,
שוקולד מריר,שוקולית וחצי כוס סוכר יחד ומכבים
את הגז.מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומערבבים
עד הטמעה.מצננים ומוסיפים חלמונים בערבוב
מהיר.
2.מקציפים את החלבונים,מוסיפים קורט מלח ו-3/4
כוס סוכר בהדרגה,וממשיכים להקציף לקצף יציב.
3.מערבבים בהדרגה מחצית מקצף החלבונים בתערובת
השוקולד ומקפלים פנימה את הקמח התופח.
4.למחצית השנייה של קצף החלבונים מקפלים
את הקוקוס.
5.בתבנית קוטר 24 משומנת יוצקים מחצית מתערובת
השוקולד,מעל יוצקים בעזרת כף את קצף הקוקוס,
מיישרים בעדינות ולבסוף יוצקים את תערובת
השוקולד שנותרה.
6.אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-45 דקות.
7.מכינים גנאש,מצפים את העוגה ומקשטים איך
שאוהבים.
יופי של שילוב טעמים
בעוגה אחת-בתיאבון!
ניתן להמיר את החמאה בשמן?ואם כן מה הכמות
השבמחקתודה