יום שני, 23 בדצמבר 2013

עוגת גבינה ותותים










         

                   עוגות הגבינה כמו עוגות השוקולד הן הכי אהובות
               בגלל המרכיב המרכזי שנותן טעם עשיר ומיוחד..
               הכי כיף שאפשר ליהנות מעוגה כזו גם בהכנה
               קלה יחסית מבלי לאפות את שכבת הגבינה,
               ועם תוספת של תותים הטעם מפנק במיוחד!
               משתפת אתכם כאן :)


              לבצק הבסיס:


              120 גרם חמאה קרה(חתוכה לקוביות)
              1 כוס קמח לבן רגיל
              1/2 כוס קמח תופח
              1/3 כוס סוכר
              1 סוכר וניל
              2 חלמונים
              2-3 כפות מים קרים


              לשכבת הגבינה:


              750 גרם גבינה לבנה 9%
              1 שמנת חמוצה
              3/4 כוס סוכר
              2 שמנת מתוקה 38%
              1 פודינג בטעם וניל
              גרידה מחצי לימון

             
              * 250 גרם תותים פרוסים לאורכם

              הכנה:


             בצק הבסיס:
             1.יוצרים תערובת פירורית עם שני סוגי הקמח והחמאה,
                מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים לתערובת.
                טורפים את המים ואת החלמונים יחד,מוסיפים לתערובת
                ולשים עד לקבלת בצק אחיד(רצוי לא ללוש יותר מדי).
                עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.
             2.מרדדים על משטח מעט מקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ.
                מניחים בסיס תבנית בקוטר 26 מעל וחותכים מסביב
                בעזרת סכין.
             3.דוקרים את עיגול הבצק בעזרת מזלג מספר פעמים,
                אופים(כולל את השאריות שאותן נפורר ונשמור לציפוי)
                בחום של 180 כרבע שעה עד הזהבה ומצננים.


             שכבת הגבינה:
             1.מערבבים בקערה גבינה לבנה,שמנת חמוצה,פודינג
                וניל וגרידת לימון יחד.
             2.בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה,מוסיפים סוכר
                בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
             3.מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה(מערבבים
                יחד בתנועות קיפול).

             
             הרכבת העוגה:
             1.בתבנית בקוטר 26 קפיצית יוצקים את קרם הגבינה
                שהכנו מעל בצק הבסיס האפוי.
             2.מיישרים מלמעלה ומכניסים להקפאה של כשעה
                להתייצבות.
             3.מוציאים,מצפים מסביב בפירורי הבצק ששמרנו
                ומעטרים בתותים.
             4.שומרים בקירור(רצוי להשהות במקרר לפחות לילה
                לפני שפורסים ומגישים).




                     יופי של עוגה..מרשימה וטעימה!


                         בתיאבון!

              

                


             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4665








              

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה