יום שלישי, 10 ביוני 2014

תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים








              תפוחי אדמה אפויים טעימים וקריספיים תמיד
           מתקבלים בברכה על שולחן האוכל.
           הפעם הקרמתי בגבינות ויצא פשוט מעדן.
           לארוחה חלבית מושלמת..תיהנו :)




             מצרכים:

             5 תפוחי אדמה אדומים
             3-4 כפות שמן זית
             3 שיני שום כתושות
             כפית גדושה דבש
             כפית מלח גס(לפי הטעם)
             כפית פלפל שחור גרוס
             חצי כפית כורכום
             כפית גדושה אורגנו מיובש
             שליש כוס מים

             להקרמה:

             50 גרם גבינת פרמזן מגורדת(כ-4 כפות גדושות)
             50 גרם גבינה צהובה מגורדת(כ-3 כפות גדושות)

             הכנה:

            1.מקלפים את תפוחי האדמה,חוצים לאורך
               ופורסים אלכסונית לפלחים ארוכים בעובי
               של עד כ-1 וחצי ס"מ.
            2.מעבירים לתבנית יציקה בגודל בינוני
               (עם ציפוי טפלון/קרמי),מפזרים מעל מלח
               גס ומערבבים.
            3.בקערה קטנה מערבבים שמן זית,שום,דבש
               ותבלינים יחד,יוצקים מעל תפוחי האדמה
               ומערבבים היטב.
            4.מוסיפים מים לתבנית ואופים בתנור שחומם
               מראש ל-190 מעלות למשך כשעה.תחילה
               אופים כחצי שעה מכוסה בנייר כסף,אח"כ
               מורידים את נייר הכסף ומערבבים את
               תפוחי האדמה קלות(כך שהשכבה התחתונה
               של תפוחי האדמה שנעטפה ברוטב שנוצר
               תהיה כלפי מעלה).
            5.מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה עד
               הזהבה.מוציאים,מפזרים מעל את הגבינות
               (קודם פרמזן ואח"כ גבינה צהובה)ומחזירים
               שוב לתנור להקרמה(כ-5 דקות לפחות,עד
               שהגבינות נמסות ומזהיבות מעט).


               * טיפ:כשמגישים אפשר לעטר במעט
                       עירית קצוצה.




                         מעדן של תפוחי אדמה
                                 בתיאבון!



          המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
           בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5457
              

                                
_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה